Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus pyragas su varške ir aguonomis
Gautas pyragas yra neįtikėtinai skanus ir minkštas. Atvėsusį pyragą geriau patiekti atšaldytą. Pyragą reikėtų laikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 20 minučių, kad vanduo visiškai apsemtų aguonas.
Žingsnis 2
Išlydykite sviestą, į atvėsusį sviestą sudėkite visus kitus ingredientus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į kepimo indą ir tolygiai paskleiskite, kad šonai būtų lygūs.
Žingsnis 4
Formą su tešla kuriam laikui padėkite į šaldytuvą, o kol kas paruoškite įdarą.
Žingsnis 5
Įdarui varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų ir krakmolą sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Gautą įdarą padalykite į 2 dalis (vieną šiek tiek mažesnę).
Žingsnis 7
Aguonas nusausinkite per sietelį, kad neliktų vandens.
Žingsnis 8
Į mažesnę įdaro dalį suberkite aguonas, išmaišykite.
Žingsnis 9
Išimkite tešlos formą iš šaldytuvo. Įdarą tepkite pakaitomis: iš pradžių 3 valgomuosius šaukštus su aguonomis, paskui be jų ir t. t., pakaitomis. Pabaigoje mediniu iešmeliu padarykite raštus.
Žingsnis 10
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol iškeps 170 °C temperatūroje.
Kategorijos