Švelnus pyragas su varške ir aguonomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus pyragas su varške ir aguonomis

Gautas pyragas yra neįtikėtinai skanus ir minkštas. Atvėsusį pyragą geriau patiekti atšaldytą. Pyragą reikėtų laikyti šaldytuve.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
279 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 20 minučių, kad vanduo visiškai apsemtų aguonas.

Žingsnis 2

Švelnus pyragas su varške ir aguonomis Žingsnis 2
Išlydykite sviestą, į atvėsusį sviestą sudėkite visus kitus ingredientus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Švelnus pyragas su varške ir aguonomis Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į kepimo indą ir tolygiai paskleiskite, kad šonai būtų lygūs.

Žingsnis 4

Formą su tešla kuriam laikui padėkite į šaldytuvą, o kol kas paruoškite įdarą.

Žingsnis 5

Įdarui varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų ir krakmolą sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Gautą įdarą padalykite į 2 dalis (vieną šiek tiek mažesnę).

Žingsnis 7

Aguonas nusausinkite per sietelį, kad neliktų vandens.

Žingsnis 8

Į mažesnę įdaro dalį suberkite aguonas, išmaišykite.

Žingsnis 9

Švelnus pyragas su varške ir aguonomis Žingsnis 9
Išimkite tešlos formą iš šaldytuvo. Įdarą tepkite pakaitomis: iš pradžių 3 valgomuosius šaukštus su aguonomis, paskui be jų ir t. t., pakaitomis. Pabaigoje mediniu iešmeliu padarykite raštus.

Žingsnis 10

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol iškeps 170 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, pyragai, saldūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, moliūgų festivalis, receptų knyga, moliūgų pyragai, moliūgų pyragai, moliūgų kepimas, pyragai su moliūgais, pyragai su citrina, pyragai su kiaušiniu, kepimas su kiaušiniu, pyragai su sviestu, kepimas su vaisiais

Kategorijos