Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus, saldžiarūgštis slyvų pyragas.
Paprasti naminiai saldūs pyragaičiai su vaisiais yra tokie pat patrauklūs kaip ir sudėtingi tortai. Tai ypač aktualu vasarą, kai yra daug vaisių. Pyragą galima paruošti su vyšniomis, slyvomis, abrikosais, persikais. Toks vaisių desertas gaunasi labai gražus ir skanus.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, gerai išplakite mikseriu arba plaktuvu apie 3 minutes. Visa masė pašviesės ir padidės jos tūris. Supilkite rūgusį pieną, ištirpintą sviestą, suberkite sodą, išmaišykite. Keliais etapais supilkite miltus, išmaišykite, kai tik masė taps vientisa, tešla paruošta. Ji pasidaro minkštos konsistencijos, juostelė nuteka nuo mentelės, o pėdsakas paviršiuje išlieka.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į formą, išlyginkite ją. Ant viršaus sudėkite slyvų puseles, šiek tiek įmerkite jas į masę. Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 35 minutes.
Kategorijos