Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs skrebučiai su sūriu
Tai puikūs pusryčiai visai šeimai. Skrebučiai gaunasi labai minkšti, švelnūs ir skanūs. Kas išbandys šį patiekalą, tikrai suvilios jūsų receptą.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Duoną supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekelėmis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite sviesto. Kepkite tik su sviestu!
Žingsnis 5
Abi duonos puses gerai pamerkite į paruoštą padažą.
Žingsnis 6
Nuimkite keptuvę nuo ugnies, o duoną išdėliokite taip, kad ji nepriliptų ir tolygiai apkeptų. Išmirkytą duoną ant keptuvės sudėkite glaudžiai vieną prie kitos, o dideles duonos skyles tarp duonos užpildykite smulkiai supjaustytais duonos gabalėliais (kaip nuotraukoje). Kepkite ant didelės ugnies 2-3 minutes, kol atsiras plutelė.
Žingsnis 7
Apverskite skrebučius. Į keptuvę galite įpilti dar šiek tiek sviesto. Tolygiai supilkite ant kruopų likusį padažą ir kepkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu.
Žingsnis 8
Kai padažas šiek tiek sutirštės (maždaug po 3 minučių), suberkite tarkuotą sūrį. Uždenkite dangčiu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Žingsnis 9
Kai sūris visiškai išsilydo, nukelkite nuo ugnies ir palikite porą minučių troškintis po dangčiu. Paruošta!
Kategorijos