Švelnus šokoladinis putėsis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus šokoladinis putėsis

Išskirtinio skonio desertas - šį šokoladinį putėsį galima užsisakyti ne tik restorane, bet ir pasigaminti namuose patiems. Jis puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog priėmimui.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
329 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus šokoladinis putėsis Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Atskirkite baltymus nuo trynių. Išplakite baltymus iki standžių viršūnių, o kai baltymai pradės putoti, viduryje plakant įberkite pusę cukraus kiekio. Trynius plakite su cukrumi iki baltos spalvos.

Žingsnis 2

Švelnus šokoladinis putėsis Žingsnis 2
Paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Kol šokoladas karštas, sudėkite sviestą ir pusę kiekio grietinėlės, prieš tai ją pašildę. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu arba mentele. Iš pradžių mišinys bus šiek tiek gremėzdiškas, bet paskui susilies ir taps vientisas bei blizgus.

Žingsnis 3

Švelnus šokoladinis putėsis Žingsnis 3
Sudėkite putėsių ingredientus. Išplakite likusią grietinėlę iki minkštų viršūnių ir nedidelėmis porcijomis įmaišykite į šokoladinį kremą, nuolat maišydami silikonine mentele. Tada sudėkite plaktus baltymus ir, judėdami nuo kraštų į vidurį, išmaišykite putėsius, stengdamiesi nepažeisti burbuliukų struktūros. Leiskite putoms sustingti. Supilkite putėsius į serviravimo formeles arba stiklines ir 2-3 val. padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, popietės užkandis, užkandis, sausainiai, šokoladas, kakavos desertai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kakavos sausainiai, kakavos kepiniai

Kategorijos