Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus šokoladinis putėsis
Išskirtinio skonio desertas - šį šokoladinį putėsį galima užsisakyti ne tik restorane, bet ir pasigaminti namuose patiems. Jis puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog priėmimui.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Atskirkite baltymus nuo trynių. Išplakite baltymus iki standžių viršūnių, o kai baltymai pradės putoti, viduryje plakant įberkite pusę cukraus kiekio. Trynius plakite su cukrumi iki baltos spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Kol šokoladas karštas, sudėkite sviestą ir pusę kiekio grietinėlės, prieš tai ją pašildę. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu arba mentele. Iš pradžių mišinys bus šiek tiek gremėzdiškas, bet paskui susilies ir taps vientisas bei blizgus.
Žingsnis 3
Sudėkite putėsių ingredientus. Išplakite likusią grietinėlę iki minkštų viršūnių ir nedidelėmis porcijomis įmaišykite į šokoladinį kremą, nuolat maišydami silikonine mentele. Tada sudėkite plaktus baltymus ir, judėdami nuo kraštų į vidurį, išmaišykite putėsius, stengdamiesi nepažeisti burbuliukų struktūros. Leiskite putoms sustingti. Supilkite putėsius į serviravimo formeles arba stiklines ir 2-3 val. padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Kategorijos