Publikavimo data: 2024-05-26
Švelnus šokoladinis suflė su likeriu
Šokoladinis suflė su likeriu - vienas gardžiausių desertų, savo konsistencija panašus į debesėlį, neįtikėtinai skanus ir švelnus, tirpstantis burnoje. Išskirtinis, prancūziškas desertas yra labai senas patiekalas, prie kurio dirbo ne vienas virtuvės šefas. Soufflé reiškia pripildytas oro, o pagrindinis jo ingredientas - tvirtai išplakti baltymai. Yra daugybė suflė rūšių - saldžių, pikantiškų, net sūrių.
Žingsnis 1
Į sutrintus sausainius sudėkite minkštą sviestą ir kakavą ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną, dar kartą išmaišykite, masė turi būti elastinga. Supilkite masę į paruoštą formą ir įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, suberkite vanilinį cukrų ir cukraus pudrą, išmaišykite. Tada sudėkite varškę ir viską išsukite mikseriu. Supilkite želatiną su karštu vandeniu, maišykite, kol ištirps. Plona srovele supilkite ją į varškės masę, plakant mikseriu.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę. Supilkite šokolado likerį, varškės masę ir išplakite. Masę paskirstykite į formą ir palikite šaldytuve per naktį.
Kategorijos