Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus šokolado ir vanilės pudingas
Pudingas yra tradicinis angliškas patiekalas. Nuo senų laikų, o pirmieji pudingo receptai žinomi nuo X a., šis patiekalas buvo gaminamas su mėsos arba grūdų įdarais. Tik XIX a. Europos šalyse pradėti naudoti saldūs šio populiaraus patiekalo receptai. Šiuolaikiniame pasaulyje yra daugybė pudingo paruošimo variantų, o ypač populiarus šokoladinis-vanilinis pudingas, pasižymintis švelnia konsistencija, įdomia išvaizda, nuostabiu skoniu ir aromatu.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite miltus, pieną ir cukrų. Dėkite ant silpnos ugnies ir virkite, kol sutirštės, retkarčiais pamaišydami medine arba plastikine mentele.
Žingsnis 2
Gautą tirštą mišinį padalykite per pusę ir supilkite į mažus, patogius dubenėlius ar puodelius. Į vieną dalį įberkite vanilės, į kitą - kakavos. Mišinį sluoksniais paskirstykite į kremus. Įdarytus kremus 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos