Visada kepu sūrio pyragą pagal šį receptą. Jis mane pavergė savo švelnia tekstūra, ypatingu skoniu ir paprastu paruošimu.
Žingsnis 1
Sūrio pyrago pagrindui paruošti paimkite bet kokį sausainį. Sumalkite juos blenderiu iki labai smulkių trupinių.
Žingsnis 2
Dėkite trupinius į lėkštę. Į trupinius įberkite kakavos, jei norite pagaminti šokoladinį pagrindą. Taip pat galite gaminti pagrindą be kakavos. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainių trupinius. Gautą masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite sausainius į sūrio pyrago formą, stipriai prispausdami prie kraštų ir formos dugno. Naudojau orkaitės nepraleidžiančią formą.
Žingsnis 5
Sūrio pyrago įdarą galima pagaminti iš bet ko, ką turite po ranka. Šiame recepte naudojau naminę varškę, pagamintą iš šaldyto kefyro.
Žingsnis 6
Taip pat įpilkite virinto sutirštinto pieno ir vanilės. Sutirštinto pieno galite nedėti, o jį pakeisti smėliu.
Žingsnis 7
Įmuškite kiaušinius ir viską išplakite mikseriu, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 8
Tada varškės masę supilkite į sausainių formą. Kiek įmanoma išlyginkite.
Žingsnis 9
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sūrio pyrago formą uždenkite folija ir padėkite ant kepimo skardos. Į kepimo skardą įpilkite du puodelius vandens.
Žingsnis 10
Dėkite sūrio pyrago skardą į orkaitę 35 minutėms. Per tą laiką vanduo iš kepimo skardos išvirs. Išjunkite orkaitės kaitrą, bet neišimkite sūrio pyrago valandą ar dvi.
Žingsnis 11
Išimkite sūrio pyragą iš orkaitės, leiskite jam visiškai atvėsti, tada uždenkite sūrio pyrago formą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų iki kitos dienos. Žinoma, galite valgyti iš karto, tačiau po to, kai sūrio pyragas bus šaldytuve, jo tekstūra taps tankesnė.