Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus uogų pyragas
Receptas gimė mano galvoje, kai nežinojau, kur panaudoti šaldytų sodo uogų atsargas. Rezultatas pranoko visus lūkesčius. Pasirodė puikus drėgnas pyragas, turtingas skonių deriniu. Švelnų biskvito saldumą harmoningai papildo ryškus uogų skonis su šiek tiek juntama rūgštele. Dėl uogų pyragas atrodo gražiai ir apetitiškai.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą, persijokite miltus, paruoškite uogas.
Žingsnis 2
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol visiškai ištirps. Įmaišykite sviestą ir majonezą, išmaišykite.
Žingsnis 3
Palaipsniui į mišinį įmaišykite persijotus miltus ir sodą. Kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi vientisa, tiršta tešla.
Žingsnis 4
Plonu sluoksniu paskleiskite uogas ant aliejumi patepto ir pergamentu iškloto kepimo indo dugno.
Žingsnis 5
Užpilkite uogas tešla.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 7
Iškepusį pyragą padėkite ant popieriniu rankšluosčiu ar servetėle iškloto paviršiaus. Leiskite gaminiui atvėsti. Tai labai svarbus žingsnis, nes pyragas dėl uogų yra labai drėgnas. Kai pyragas visiškai atvės ir atiduos drėgmės perteklių, perkelkite jį į lėkštę.
Kategorijos