Publikavimo data: 2024-10-21
Švelnus upėtakis, keptas grietinėlės ir svogūnų padaže
Upėtakis yra viena sveikiausių žuvų žmogaus sveikatai. Kartu su vištiena, jautiena ir kalakutiena upėtakis gali būti dar vienas kokybiškų baltymų šaltinis ir tiems, kurie laikosi sveikos gyvensenos, ir tiems, kurie tiesiog mėgsta kokybišką sveiką maistą. Upėtakis vertingas ir dėl to, kad jo mėsoje yra subalansuotas kiekis omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, taip pat kalio, fosforo ir seleno, kurie naudingi odai, nagams ir plaukams. Orkaitėje kepti upėtakių kepsniai su svogūnų tyrės ir grietinėlės padažu būna švelnūs, šiek tiek saldoko skonio ir patiks net išrankiausiems valgytojams.
Žingsnis 1
Sudėkite upėtakių kepsnius į kepimo indą, iš vienos ir kitos pusės juos pasūdykite ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną virtuviniu kombainu arba sumaišykite trintuvu dideliu greičiu. Supilkite citrinos sultis ir vėl plakite kelias minutes, kol taps vientisa. Šaukštu užtepkite tyrės ant paruoštų kepsnių, stengdamiesi, kad tolygiai padengtų kepsnių paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 3
Ant kepsnių plona srovele supilkite grietinėlę, sudrėkinkite svogūnų mišinį ir kepkite dar 10 minučių. Palikite orkaitėje neuždengtą dar 5 minutes.
Kategorijos