Publikavimo data: 2024-06-15
Švelnus upėtakis su česnakų ir krabų padažu
Upėtakių žuvis yra švelnaus ir aštraus skonio, tačiau kartu su krabų padažu ji patiekalui suteikia kreminį skonį. Padažo su krabų lazdelėmis gaminimo variantas yra labiau biudžetinis nei, pavyzdžiui, su ikrais, tačiau gaunasi ne mažiau skanus, o česnakas suteiks padažui šiek tiek pikantiškumo. Upėtakis su krabų padažu puikiai tinka bet kokiam šventiniam stalui, juolab kad patiekalą galite įvairiai apipavidalinti ir papuošti, kaip tik norite.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite maždaug 3 cm pločio kepsniais. Kepkite kepsnius gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Kepdami pabarstykite žuvį prieskoniais ir prireikus apverskite.
Žingsnis 2
Kitoje keptuvėje porą minučių pakepinkite miltus, tada sudėkite sviestą, grietinėlę, sultinį, grietinę ir prieskonius. Padažą pakaitinkite iki kreminės konsistencijos, bet neužvirinkite.
Žingsnis 3
Krabų lazdeles sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite česnaką ir sudėkite šiuos ingredientus į padažą. Po poros minučių nukelkite nuo viryklės. Kai padažas atvės, užpilkite jį ant kepsnių ir papuoškite žolelėmis.
Kategorijos