Švelnus upėtakis su česnakų ir krabų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Švelnus upėtakis su česnakų ir krabų padažu

Upėtakių žuvis yra švelnaus ir aštraus skonio, tačiau kartu su krabų padažu ji patiekalui suteikia kreminį skonį. Padažo su krabų lazdelėmis gaminimo variantas yra labiau biudžetinis nei, pavyzdžiui, su ikrais, tačiau gaunasi ne mažiau skanus, o česnakas suteiks padažui šiek tiek pikantiškumo. Upėtakis su krabų padažu puikiai tinka bet kokiam šventiniam stalui, juolab kad patiekalą galite įvairiai apipavidalinti ir papuošti, kaip tik norite.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.97/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnus upėtakis su česnakų ir krabų padažu Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite maždaug 3 cm pločio kepsniais. Kepkite kepsnius gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Kepdami pabarstykite žuvį prieskoniais ir prireikus apverskite.

Žingsnis 2

Švelnus upėtakis su česnakų ir krabų padažu Žingsnis 2
Kitoje keptuvėje porą minučių pakepinkite miltus, tada sudėkite sviestą, grietinėlę, sultinį, grietinę ir prieskonius. Padažą pakaitinkite iki kreminės konsistencijos, bet neužvirinkite.

Žingsnis 3

Švelnus upėtakis su česnakų ir krabų padažu Žingsnis 3
Krabų lazdeles sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite česnaką ir sudėkite šiuos ingredientus į padažą. Po poros minučių nukelkite nuo viryklės. Kai padažas atvės, užpilkite jį ant kepsnių ir papuoškite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos