Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs vaniliniai pieno pyragėliai
Švelnūs vaniliniai pieniški pyragėliai yra puikus desertas, kurį galima paruošti ir patiekti vakaro arbatos vakarėlyje. Tešla gaminama su pienu, todėl kepiniai yra purūs ir minkšti. O dėl to, kad pirmajame tešlos formavimo etape sviestas išsukamas su kiaušiniais ir cukrumi iki purios masės, kepiniai yra porėti, malonios spalvos ir skonio. Vanilinis cukrus savo ruožtu desertą pripildo nepaprastai malonaus skonio.
Žingsnis 1
Tešlai ruoškite gilų dubenį ingredientams maišyti. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir plakite mikseriu, kol taps purus. Nenustodami plakti, pakaitomis įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų ir vištų kiaušinius. Toliau plakite, kol masė taps balta ir vientisa.
Žingsnis 2
Persijotus miltus, kepimo miltelius ir pieną trimis dalimis suberkite į gilų dubenį. Tešlą plakite mikseriu mažiausiu greičiu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite silikoninę formą keksiukams kepti, patepkite ją sviestu. 2/3 tešlos supilkite į formas. Keksiukus kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tešlą patikrinkite iešmeliu arba dantų krapštuku.
Kategorijos