Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais

Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais yra nacionalinis Anglijos kalėdinis patiekalas. Šio patiekalo istorija siekia XVI amžių. Tuo metu pudingas buvo verdamas ant mėsos sultinio iš avižinių dribsnių. Vėliau dėl skonio buvo dedama uogų, vaisių, duonos trupinių. Anglijoje pradėjus naudoti cukrų, šis patiekalas tapo nacionaliniu desertu, iš jo visiškai išnyko mėsa, vietoj jos pradėta naudoti varškė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais Žingsnis 1
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki šviesių viršūnių. Makadamijos riešutus sutrinkite blenderiu.

Žingsnis 2

Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite tarkuotą varškę, dribsnius, kiaušinių trynius su cukrumi, sviestu, sultenėmis, vanilinu, goji uogomis ir smulkintais graikiniais riešutais. Viską išmaišykite ir atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą.

Žingsnis 3

Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais Žingsnis 3
Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir labai gerai ištepkite grietine. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę, kol iškeps (maždaug valandą).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., vaizdo įrašo receptas, pudingas, receptų knyga

Kategorijos