Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais
Švelnus varškės pudingas su sultenėmis, goji uogomis ir makadamijos riešutais yra nacionalinis Anglijos kalėdinis patiekalas. Šio patiekalo istorija siekia XVI amžių. Tuo metu pudingas buvo verdamas ant mėsos sultinio iš avižinių dribsnių. Vėliau dėl skonio buvo dedama uogų, vaisių, duonos trupinių. Anglijoje pradėjus naudoti cukrų, šis patiekalas tapo nacionaliniu desertu, iš jo visiškai išnyko mėsa, vietoj jos pradėta naudoti varškė.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki šviesių viršūnių. Makadamijos riešutus sutrinkite blenderiu.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite tarkuotą varškę, dribsnius, kiaušinių trynius su cukrumi, sviestu, sultenėmis, vanilinu, goji uogomis ir smulkintais graikiniais riešutais. Viską išmaišykite ir atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą.
Žingsnis 3
Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir labai gerai ištepkite grietine. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę, kol iškeps (maždaug valandą).
Kategorijos