Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus varškės pyragas su vyšniomis, avietėmis ir mėlynėmis.
Švelnus varškės pyragas ant kvapnios tešlos su uogomis yra rusų virtuvės desertas. Atviras pyragas buvo išrastas Rusijoje XV a. Jį daugelis pamėgo dėl gražios išvaizdos ir paprasto paruošimo. Anksčiau į tokio pyrago įdarą buvo dedama įvairių daržovių, vaisių ir maltos mėsos. Kiek vėliau, atsiradus varškei, tarp tešlos ir uogų pradėta daryti švelnų varškės sluoksnį.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų. Įmuškite 3 kiaušinius ir gerai išplakite mikseriu. Suberkite druską ir grietinę ir išmaišykite. Supilkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite, kad gautųsi tiršta grietinės tešla.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite grietinę, varškę ir kokoso drožles. Išmaišykite, kad susijungtų. 28 cm formą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite tešlą į formą ir ant viršaus uždėkite varškės sluoksnį.
Žingsnis 3
Ant varškės sluoksnio sudėkite vyšnias ir pabarstykite krakmolu, tada išdėliokite mėlynes ir avietes. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 70 minučių, tada atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos