Publikavimo data: 2024-10-12
Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės
Zefyras Prancūzijoje atsirado XV a., o jo prototipas buvo rusiška pastilė, kuri buvo gaminama iš vaisių medaus. Prancūzai medų pakeitė cukrumi ir pradėjo į ją dėti kiaušinio baltymo. Taip atsirado klasikinis zefyro variantas, kuris mus pasiekė beveik nepakitęs. Tačiau nedaugelis žino, kad ją galima pagaminti iš bet kokių vaisių ar net daržovių. O moliūgų mėgėjams ypač patiks šis švelnių zefyrų iš moliūgų tyrės receptas.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į blenderio puodelį ir gerai išplakite iki vientisos masės. Perpilkite moliūgų masę į katilą, suberkite cukrų ir virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tyrę atvėsinkite šaldytuve. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių viršūnių, tada sudėkite moliūgą ir išplakite iki vientisos masės. Turėtumėte gauti tirštą, purią masę.
Žingsnis 2
Nedideliame puode sumaišykite vandenį ir cukrų, pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami užvirinkite sirupą. Virkite, kol sutirštės, tada sudėkite želatiną. Norėdami patikrinti, ar sirupas paruoštas, šaukštu įberkite jo į katilą ir plona srovele pilkite į katilą, jis turi tekėti siūlu ir nenutrūkti.
Žingsnis 3
Plakdami nedideliu greičiu, palaipsniui supilkite sirupą į moliūgų mišinį ir toliau plakite, kol jis atvės ir sutirštės.
Žingsnis 4
Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Pabarstykite cukraus pudra ir palikite džiūti 12-16 valandų, tada apvoliokite cukraus pudroje ir suklijuokite abi puses.
Kategorijos