Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės

Zefyras Prancūzijoje atsirado XV a., o jo prototipas buvo rusiška pastilė, kuri buvo gaminama iš vaisių medaus. Prancūzai medų pakeitė cukrumi ir pradėjo į ją dėti kiaušinio baltymo. Taip atsirado klasikinis zefyro variantas, kuris mus pasiekė beveik nepakitęs. Tačiau nedaugelis žino, kad ją galima pagaminti iš bet kokių vaisių ar net daržovių. O moliūgų mėgėjams ypač patiks šis švelnių zefyrų iš moliūgų tyrės receptas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į blenderio puodelį ir gerai išplakite iki vientisos masės. Perpilkite moliūgų masę į katilą, suberkite cukrų ir virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tyrę atvėsinkite šaldytuve. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių viršūnių, tada sudėkite moliūgą ir išplakite iki vientisos masės. Turėtumėte gauti tirštą, purią masę.

Žingsnis 2

Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės Žingsnis 2
Nedideliame puode sumaišykite vandenį ir cukrų, pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami užvirinkite sirupą. Virkite, kol sutirštės, tada sudėkite želatiną. Norėdami patikrinti, ar sirupas paruoštas, šaukštu įberkite jo į katilą ir plona srovele pilkite į katilą, jis turi tekėti siūlu ir nenutrūkti.

Žingsnis 3

Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės Žingsnis 3
Plakdami nedideliu greičiu, palaipsniui supilkite sirupą į moliūgų mišinį ir toliau plakite, kol jis atvės ir sutirštės.

Žingsnis 4

Švelnūs zefyrai iš moliūgų tyrės Žingsnis 4
Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Pabarstykite cukraus pudra ir palikite džiūti 12-16 valandų, tada apvoliokite cukraus pudroje ir suklijuokite abi puses.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos