Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus žuvies ir ryžių užkandis
Švelnus ir apetitą žadinantis užkandis papuoš kasdienį ir šventinį stalą. Jei mėgstate žuvį, bet kaip garnyrą renkatės ryžius, šis orkaitėje keptos žuvies ir ryžių garnyras puikiai paįvairins jūsų valgiaraštį. Jei nedėsite prieskonių, o mažai sūdytą žuvį pakeisite virta žuvimi, šį patiekalą galima duoti vaikams. Šį patiekalą paruošti greitai ir lengvai. Jis yra maistingas, švelnus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies šiek tiek augalinio aliejaus. Iš skardos išpilkite skystį ir supjaustykite žuvį gabalėliais. Jei žuvyje yra kaulų, išimkite juos.
Žingsnis 2
Į žuvį sudėkite virtus keptus svogūnus ir ryžius, atsargiai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite tešlą. Kiaušinius įmuškite į patogų dubenį. Sudėkite kefyrą, grietinę, druską ir sodą.
Žingsnis 4
Suberkite per sietelį persijotus miltus ir maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės. Išklokite formą kepimo popieriumi ir supilkite į ją pusę tešlos.
Žingsnis 5
Ant paruoštos tešlos lygiu sluoksniu sudėkite įdarą ir supilkite likusią tešlą. Dėkite formą į įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Patikrinkite užkandį iešmeliu.
Kategorijos