Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus žuvies rillette su avokadais
"Riette" - tai prancūzų kulinarų sumanymas. Iš esmės tai paštetas, tačiau jame aiškiai matyti mėsos ar žuvies skaidulos. Jo konsistencija stambesnė nei klasikinio smulkiai malto pašteto. Tai puikus užkandis tiek šventiniam stalui, tiek greitam užkandžiui. Silkės riestainiai puikiai dera su skrudinta rugine duona arba traškia duona. Avokadai papildo žuvį, todėl patiekalas tampa švelnesnis. Avokade yra labai daug vitaminų, mikroelementų, naudingųjų riebalų. Todėl, įdėję jo į rijė, šį patiekalą paversite ne tik skaniu, bet ir sveiku.
Žingsnis 1
Nulupkite avokadą nuo odelės. Avokadą ir silkės filė supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 2
Į indą sudėkite avokadą, žuvies gabalėlius ir svogūną. Užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite. Mišinį užtepkite ant duonos. Jei norite, įberkite aitriosios paprikos.
Kategorijos