Šventinė silkė po kailiu su ikrais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Šventinė silkė po kailiu su ikrais

Silkė po kailiu - tai vienos skaniausių ir populiariausių sluoksniuotų salotų, kurias mėgstama ruošti šventiniam stalui. Skanios riebios silkės, aštrių svogūnų ir švelnių daržovių derinys po majonezu patinka daugeliui žmonių, o ryški šių salotų spalva labai puošia stalą. Tinkamai pagaminti silkę po kailiniu visai nesudėtinga, tereikia pasirinkti kokybiškus produktus ir atidžiai laikytis gaminimo taisyklių. Pridėjus raudonųjų ikrų, tradicinis silkės po kailiu receptas papildomas sūriu pikantišku skoniu, todėl salotos tampa dar elegantiškesnės ir šventiškesnės.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (41 bal.)

Žingsnis 1

Šventinė silkė po kailiu su ikrais Žingsnis 1
Bulves sutarkuokite tiesiai ant salotų lėkštės, šiek tiek pasūdykite ir aptepkite majonezu. Ant viršaus uždėkite silkės gabalėlius ir smulkiai supjaustytą svogūną. Šiame etape silkę ir svogūnus galite lengvai apšlakstyti actu. Palikite šiek tiek pastovėti, kad pasišalintų aštrus acto kvapas.

Žingsnis 2

Šventinė silkė po kailiu su ikrais Žingsnis 2
Tada sutarkuokite kiaušinius, patepkite majonezu arba užtepkite tinkleliu. Per daug neminkykite sluoksnių, jie turi būti purūs. Tada padarykite morkų sluoksnį, taip pat sutarkuokite jas stambia tarka ir aptepkite majonezu. Paskutiniu sluoksniu sutarkuokite burokėlius. Paskutinį sluoksnį, burokėlių, papuoškite majonezo tinkleliu ir uždėkite raudonųjų ikrų. Palikite salotas kelioms valandoms pasimarinuoti šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
atostogos, salotos, žuvies salotos, ritinėliai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, burokėlių sezonas, jūsų receptai, silkė po kailiniais, Naujųjų metų salotos, receptų knyga, majonezo salotos, daržovių salotos, bulvių vakarienė

Kategorijos