Publikavimo data: 2025-08-19
Šventinė silkė po kailiu su ikrais
Silkė po kailiu - tai vienos skaniausių ir populiariausių sluoksniuotų salotų, kurias mėgstama ruošti šventiniam stalui. Skanios riebios silkės, aštrių svogūnų ir švelnių daržovių derinys po majonezu patinka daugeliui žmonių, o ryški šių salotų spalva labai puošia stalą. Tinkamai pagaminti silkę po kailiniu visai nesudėtinga, tereikia pasirinkti kokybiškus produktus ir atidžiai laikytis gaminimo taisyklių. Pridėjus raudonųjų ikrų, tradicinis silkės po kailiu receptas papildomas sūriu pikantišku skoniu, todėl salotos tampa dar elegantiškesnės ir šventiškesnės.
Žingsnis 1
Bulves sutarkuokite tiesiai ant salotų lėkštės, šiek tiek pasūdykite ir aptepkite majonezu. Ant viršaus uždėkite silkės gabalėlius ir smulkiai supjaustytą svogūną. Šiame etape silkę ir svogūnus galite lengvai apšlakstyti actu. Palikite šiek tiek pastovėti, kad pasišalintų aštrus acto kvapas.
Žingsnis 2
Tada sutarkuokite kiaušinius, patepkite majonezu arba užtepkite tinkleliu. Per daug neminkykite sluoksnių, jie turi būti purūs. Tada padarykite morkų sluoksnį, taip pat sutarkuokite jas stambia tarka ir aptepkite majonezu. Paskutiniu sluoksniu sutarkuokite burokėlius. Paskutinį sluoksnį, burokėlių, papuoškite majonezo tinkleliu ir uždėkite raudonųjų ikrų. Palikite salotas kelioms valandoms pasimarinuoti šaldytuve.
Kategorijos