Publikavimo data: 2024-06-23
Šventinė skumbrė su daržovėmis
Skumbrė yra jūros žuvis, kurioje yra daug vitaminų, žmogaus organizmui naudingų mikroelementų, todėl ji tokia populiari. Skumbrė tinka bet kokio pavidalo. Ypač naudinga kepta. Šventinė skumbrė, iškepta orkaitėje su daržovėmis, būna minkšta, sultinga, kvapni, su apetitą žadinančia plutele, atrodo neįprastai ir įmantriai.
Žingsnis 1
Paimkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais. Papriką supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką perbraukite per česnakų presą arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite pusę augalinio aliejaus ir 2 min. pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Paimkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais sudėkite morkas, susmulkintas paprikas ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 4
Į daržovių mišinį įpilkite šiek tiek sojų padažo, padidinkite kaitrą iki didžiausios ir dar 2 minutes maišydami kepkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite apskritimais. Citriną taip pat supjaustykite apskritimais ir padalykite juos per pusę. Išvalytoje skumbrėje padarykite kelis skersinius gilius įpjovimus.
Žingsnis 6
Į kiekvieną žuvies įpjovą įdėkite po pomidorų griežinėlį ir pusę citrinos skiltelės.
Žingsnis 7
Paruoškite kepimo indą. Ant formos dugno sudėkite daržovių apkepą ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 8
Sumaišykite likusį augalinį aliejų su sojų padažu, šiuo mišiniu apvoliokite skumbrę ir pabarstykite pipirais. Sudėkite žuvį į kepimo indą ant daržovių mišinio ir 20 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos