Šventinė skumbrė su prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Šventinė skumbrė su prieskoniais

Sūdyta net su nedideliu kiekiu prieskonių skumbrė yra patiekalas, kurį mėgsta visi gurmanai ir ne tik. Norint paruošti tokią skumbrę nereikės didelės kulinarinės patirties, pagrindinis reikalavimas - kokybiškai išvalyta ir išdarinėta žuvis. Paruošta skumbrė patiks visiems prie šventinio stalo, taip pat tiks pietų užkandžiui, derinant su juoda kvapnia duona.
Gaminimo laikas
320 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.62/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinė skumbrė su prieskoniais Žingsnis 1
Beveik atšildytą skumbrę padėkite ant pjaustymo lentos, tada perpjaukite pilvo sritį, pašalinkite vidų, plėves ir venas, kad liktų tik šviesi mėsa. Taip pat nupjaukite pelekus, uodegą. Skumbrę perpjaukite išilgai, atidarykite, pašalinkite stuburą.

Žingsnis 2

Šventinė skumbrė su prieskoniais Žingsnis 2
Švarią mėsą nedideliais kiekiais apšlakstykite degtine. Tada pakaitomis pabarstykite druska, cukrumi, smulkintais krapais. Uždenkite žuvį, ant viršaus taip pat pabarstykite druskos ir cukraus, apvyniokite maistine plėvele. Žuvį laikykite šaldytuve.

Žingsnis 3

Šventinė skumbrė su prieskoniais Žingsnis 3
Po kelių valandų plėvelę nuvyniokite, skumbrę perkelkite į stiklinį indą, sandariai užspauskite, kad iš jos išsiskirtų sultys, įdėkite keletą šakelių krapų ir augalinio aliejaus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos