Publikavimo data: 2024-06-16
Šventinė skumbrė su prieskoniais
Sūdyta net su nedideliu kiekiu prieskonių skumbrė yra patiekalas, kurį mėgsta visi gurmanai ir ne tik. Norint paruošti tokią skumbrę nereikės didelės kulinarinės patirties, pagrindinis reikalavimas - kokybiškai išvalyta ir išdarinėta žuvis. Paruošta skumbrė patiks visiems prie šventinio stalo, taip pat tiks pietų užkandžiui, derinant su juoda kvapnia duona.
Žingsnis 1
Beveik atšildytą skumbrę padėkite ant pjaustymo lentos, tada perpjaukite pilvo sritį, pašalinkite vidų, plėves ir venas, kad liktų tik šviesi mėsa. Taip pat nupjaukite pelekus, uodegą. Skumbrę perpjaukite išilgai, atidarykite, pašalinkite stuburą.
Žingsnis 2
Švarią mėsą nedideliais kiekiais apšlakstykite degtine. Tada pakaitomis pabarstykite druska, cukrumi, smulkintais krapais. Uždenkite žuvį, ant viršaus taip pat pabarstykite druskos ir cukraus, apvyniokite maistine plėvele. Žuvį laikykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Po kelių valandų plėvelę nuvyniokite, skumbrę perkelkite į stiklinį indą, sandariai užspauskite, kad iš jos išsiskirtų sultys, įdėkite keletą šakelių krapų ir augalinio aliejaus.
Kategorijos