Šventinės grybų ir tuno salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šventinės grybų ir tuno salotos

Grybai naudojami daugelyje skirtingų patiekalų. Norėdami maksimaliai išnaudoti šių grybų naudą ir skonį, naudokitės patyrusių virėjų patarimais. Gamindami grybus nepersistenkite su druska ir prieskoniais: net nedidelis jų perteklius pablogina grybų skonį ir net prisideda prie naudingų medžiagų pašalinimo. Labai retai grybais apsinuodijama, todėl terminio apdorojimo laiką galima sutrumpinti, kad nebūtų prarastas grybų skonis.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Šventinės grybų ir tuno salotos Žingsnis 1
Grybus supjaustykite dideliais, bet plonais griežinėliais. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 10 minučių. Pagardinkite trupučiu druskos.

Žingsnis 2

Šventinės grybų ir tuno salotos Žingsnis 2
Nuo virtų kiaušinių nulupkite lukštus ir sutarkuokite juos stambia tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį. Tuną, grybus, sūrį, kiaušinius ir grietinę sudėkite į gilų dubenį. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba naudokite presą. Sudėkite jį prie kitų komponentų ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą patiekalą sudėkite į salotinę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, salotos, žuvies salotos, tuno salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, ryžių patiekalai, receptų knyga, salotos su konservuotais kukurūzais, salotos su kiaušiniais, salotos su majonezu, salotos su daržovėmis, salotos su žaliaisiais svogūnais

Kategorijos