Publikavimo data: 2025-08-18
Šventinės grybų ir tuno salotos
Grybai naudojami daugelyje skirtingų patiekalų. Norėdami maksimaliai išnaudoti šių grybų naudą ir skonį, naudokitės patyrusių virėjų patarimais. Gamindami grybus nepersistenkite su druska ir prieskoniais: net nedidelis jų perteklius pablogina grybų skonį ir net prisideda prie naudingų medžiagų pašalinimo. Labai retai grybais apsinuodijama, todėl terminio apdorojimo laiką galima sutrumpinti, kad nebūtų prarastas grybų skonis.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite dideliais, bet plonais griežinėliais. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 10 minučių. Pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 2
Nuo virtų kiaušinių nulupkite lukštus ir sutarkuokite juos stambia tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį. Tuną, grybus, sūrį, kiaušinius ir grietinę sudėkite į gilų dubenį. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba naudokite presą. Sudėkite jį prie kitų komponentų ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą patiekalą sudėkite į salotinę.
Kategorijos