Publikavimo data: 2025-08-19
Šventiniai cappacakes su cukruotais vaisiais ir švelnaus sviestinio kremo kepurėle
Kepiniai - tai nedidelės porcijos pyragaičiai, papuošti kremo kepurėle. Juos galima ruošti su įvairiais įdarais - uogomis, kondensuotu pienu, cukruotais vaisiais, kad skonis būtų įvairesnis. Tai idealus desertas vakarėliams ir bet kokioms šventėms. Jie visada atrodo labai šventiškai.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į puodą, sudėkite sviestą ir statykite ant silpnos ugnies, maišykite, kol sviestas visiškai ištirps, tada nuimkite ir atvėsinkite. Cukrų ir kiaušinius plakite dideliu greičiu, kol jie taps purūs ir purios konsistencijos.
Žingsnis 2
Keliomis porcijomis pakaitomis į plaktus kiaušinius supilkite pieno ir miltų mišinį. Švelniai maišykite plaktuvu, kad viskas išliktų oro. Keksiukų formeles pripildykite ⅔ tešlos, kad gautųsi 12-15 vienetų. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar keksiukai visiškai sausi.
Žingsnis 3
Grietinėlę su cukraus pudra plakite 3-5 minutes, palaipsniui įmaišykite kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės. Kremas taps tirštas ir pastovus. Perpilkite į konditerinį maišelį su uždaru žvaigždutės formos antgaliu.
Žingsnis 4
Iš atvėsusių keksiukų nedideliu šaukšteliu išskobkite vidurį, įdarykite cukruotais vaisiais ir ant deserto viršaus užtepkite kremo.
Kategorijos