Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai

Kepiniai yra populiarus desertas, reiškiantis "tortą puodelyje". Šis mažos porcijos pyragas kilęs iš Amerikos ir pirmą kartą paminėtas XIX a. Kepant kapeikas galima naudoti bet kokį pyragams naudojamą receptą, į kurį galima įtraukti riešutų, uogų, šokolado drožlių. Kapsų tešla gerai išplakama, todėl jie būna orūs, tolygiai sklindantys. Paruošti su jogurtu, keksiukai būna labai švelnūs, drėgni ir kvapnūs.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
307 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.24/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Tam paimkite du skirtingo skersmens indus ir vieną įdėkite į kitą. Į didesnį indą įpilkite vandens, o į mažesnį įdėkite sviesto. Pastatykite indą ant silpnos ugnies ir maišykite sviestą, kol jis taps skystos konsistencijos.

Žingsnis 2

Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą ir kavą. Suberkite sodą ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite plaktuvu.

Žingsnis 3

Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai Žingsnis 3
Į nedidelį dubenėlį supilkite jogurtą ir atsargiai įmuškite kiaušinį. Maišykite šaukštu, kol masė taps vientisa. Mišinį sumaišykite su anksčiau sumaišytais sausais ingredientais.

Žingsnis 4

Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai Žingsnis 4
Išminkykite tešlą ir pripildykite keksiukų formeles maždaug iki 2/3. Kepkite orkaitėje 20 minučių 180ºC temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos