Publikavimo data: 2025-08-18
Šventiniai drėgni jogurtiniai keksiukai
Kepiniai yra populiarus desertas, reiškiantis "tortą puodelyje". Šis mažos porcijos pyragas kilęs iš Amerikos ir pirmą kartą paminėtas XIX a. Kepant kapeikas galima naudoti bet kokį pyragams naudojamą receptą, į kurį galima įtraukti riešutų, uogų, šokolado drožlių. Kapsų tešla gerai išplakama, todėl jie būna orūs, tolygiai sklindantys. Paruošti su jogurtu, keksiukai būna labai švelnūs, drėgni ir kvapnūs.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Tam paimkite du skirtingo skersmens indus ir vieną įdėkite į kitą. Į didesnį indą įpilkite vandens, o į mažesnį įdėkite sviesto. Pastatykite indą ant silpnos ugnies ir maišykite sviestą, kol jis taps skystos konsistencijos.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą ir kavą. Suberkite sodą ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 3
Į nedidelį dubenėlį supilkite jogurtą ir atsargiai įmuškite kiaušinį. Maišykite šaukštu, kol masė taps vientisa. Mišinį sumaišykite su anksčiau sumaišytais sausais ingredientais.
Žingsnis 4
Išminkykite tešlą ir pripildykite keksiukų formeles maždaug iki 2/3. Kepkite orkaitėje 20 minučių 180ºC temperatūroje.
Kategorijos