Publikavimo data: 2024-06-16
Šventinis blynelių su ikrais ir žuvies gabalėliais užkandis
Paprastas skanaus ir neįprasto patiekalo receptas, kuris tiks kaip ryškus ir įdomus šventės užkandis, pabrėžiantis šventės atmosferą. Šiame patiekale naudojamas švelnus kreminis sūris puikiai dera su lašiša. Vietoj lašišos galite naudoti bet kokią kitą raudoną žuvį.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus su mielėmis. Atskirame inde sumaišykite kiaušinius su cukrumi, plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pašildykite pieną, į jį įmuškite su cukrumi išplaktus kiaušinius. Palaipsniui suberkite miltus. Įsitikinkite, kad pienas yra šiek tiek šiltas ir ne aukštesnės kaip 40 °C temperatūros, kitaip mielės žus. Tešlą atidėkite 40 minučių ir palikite pastovėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Supilkite sviestą į tešlą ir išmaišykite iki vientisos masės. Kepkite blynus ant įkaitintos keptuvės.
Žingsnis 4
Atvėsusį blyną aptepkite kreminiu sūriu, tada ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius. Susukite blyną į "vamzdelį".
Žingsnis 5
Gautą ritinį perpjaukite per pusę. Tą patį padarykite ir su likusiais ritinėliais. Blynų puseles sudėkite į lėkštę. Viršuje esančius "vamzdelius" papuoškite ikrais.
Kategorijos