Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinis pyragas su sluoksniuotos tešlos tešla
Pagrindinis šio skanaus, sotaus ir protingo patiekalo bruožas - laiko patikrintas ingredientų derinys: plonas tešlos sluoksnis ir daug sultingo įdaro. Beje, Rusijoje pyragai su storu tešlos sluoksniu laikomi šeimininkės nepatyrimo ženklu. Laikykitės recepto ir žingsnis po žingsnio sekite instrukcijas, ir rezultatas pranoks lūkesčius, nepriklausomai nuo jūsų kulinarinės patirties.
Žingsnis 1
Sudėkite maltą mėsą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Česnaką išspauskite per presą ir suberkite į dubenį su malta mėsa. Paruoštas bulves sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo tarkos. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, o tada žiedais, t. y. gausite plonus ketvirčius žiedų. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Palikite 10 minučių, kad mėsa pasimarinuotų su daržovių sultimis.
Žingsnis 2
Jei turite didelę sluoksniuotą tešlą, perpjaukite ją į du vienodus sluoksnius. Vieną tešlos sluoksnį dėkite ant kepimo skardos. Ant tešlos dėkite paruoštą įdarą, paskirstykite jį po visą paviršių ir išlyginkite konditerine mentele.
Žingsnis 3
Įdarą uždenkite antruoju tešlos lakštu, supjaustykite jį 2 cm pločio juostelėmis. Juosteles išdėliokite įstrižai viena kitos stačiu kampu. Prie pyrago krašto juosteles prijunkite prie apatinio tešlos sluoksnio.
Žingsnis 4
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Kiaušinio trynį suplakite dubenyje plaktuvu. Konditeriniu šepetėliu išplaktu kiaušinio tryniu patepkite pyrago paviršių. Viršų pabarstykite sezamo sėklomis. Įdėkite pyrago skardą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Kategorijos