Publikavimo data: 2024-09-17
Šventinis salotų pyragas su raudonaisiais ikrais
Šventinis užkandžių pyragas su menkės kepenėlėmis ir ikrais tinka Naujųjų metų stalui. Pyragaičiams nusipirkite šaldytos mielinės tešlos be mielių. Įdarui galite naudoti bet kokią rūkytą arba sūdytą žuvį. Rinkdamiesi menkės kepenėles kepimo kremui, ieškokite užrašų "aukščiausios rūšies", "jūros". Tai reiškia, kad produktas pagamintas iš šviežių žaliavų tiesiai jūroje, neužšaldant. Gamybos vietos - Murmansko arba Archangelsko sritis, t. y. ten, kur gaudomos menkės.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Suplakite kreminį sūrį. Sudėkite menkės kepenėles ir smulkiai supjaustytą svogūną. Išmaišykite. Supilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių ir suplakite mišinį.
Žingsnis 2
Sudėkite pyragą ant serviravimo lėkštės. Patiekalo dugną patepkite kremu, kad prie jo būtų galima pritvirtinti pirmąjį pyrago gabalėlį. Tešlą lengvai prispauskite prie lėkštės. Ant tešlos užtepkite 1/3 sūrio ir sausainių mišinio. Ant kremo uždėkite ikrų sluoksnį. Tą patį pakartokite su kitais dviem plutomis. Paskutinį tešlos sluoksnį sutrupinkite pabarstymams. Dėdami kiekvieną naują tešlos sluoksnį šiek tiek prispauskite, kad viduje neliktų tuštumų.
Žingsnis 3
Papuoškite tortą. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Pabarstykite trupiniais. Ant torto arba lėkštėje išdėliokite citrinos griežinėlius. Išdėliokite petražolių šakeles.
Kategorijos