Šventinis salotų pyragas su raudonaisiais ikrais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Šventinis salotų pyragas su raudonaisiais ikrais

Šventinis užkandžių pyragas su menkės kepenėlėmis ir ikrais tinka Naujųjų metų stalui. Pyragaičiams nusipirkite šaldytos mielinės tešlos be mielių. Įdarui galite naudoti bet kokią rūkytą arba sūdytą žuvį. Rinkdamiesi menkės kepenėles kepimo kremui, ieškokite užrašų "aukščiausios rūšies", "jūros". Tai reiškia, kad produktas pagamintas iš šviežių žaliavų tiesiai jūroje, neužšaldant. Gamybos vietos - Murmansko arba Archangelsko sritis, t. y. ten, kur gaudomos menkės.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
379 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinis salotų pyragas su raudonaisiais ikrais Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Suplakite kreminį sūrį. Sudėkite menkės kepenėles ir smulkiai supjaustytą svogūną. Išmaišykite. Supilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių ir suplakite mišinį.

Žingsnis 2

Šventinis salotų pyragas su raudonaisiais ikrais Žingsnis 2
Sudėkite pyragą ant serviravimo lėkštės. Patiekalo dugną patepkite kremu, kad prie jo būtų galima pritvirtinti pirmąjį pyrago gabalėlį. Tešlą lengvai prispauskite prie lėkštės. Ant tešlos užtepkite 1/3 sūrio ir sausainių mišinio. Ant kremo uždėkite ikrų sluoksnį. Tą patį pakartokite su kitais dviem plutomis. Paskutinį tešlos sluoksnį sutrupinkite pabarstymams. Dėdami kiekvieną naują tešlos sluoksnį šiek tiek prispauskite, kad viduje neliktų tuštumų.

Žingsnis 3

Šventinis salotų pyragas su raudonaisiais ikrais Žingsnis 3
Papuoškite tortą. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Pabarstykite trupiniais. Ant torto arba lėkštėje išdėliokite citrinos griežinėlius. Išdėliokite petražolių šakeles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos