Šventinis šešių sluoksnių morkų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Šventinis šešių sluoksnių morkų pyragas

Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
328 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.94/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pirmiausia morkas nulupkite ir virkite ant vidutinės ugnies bent 30 minučių. Kol morkos verda, galite ruošti tešlą.

Žingsnis 2

Dideliame giliame dubenyje išplakite 4 kiaušinius, įmaišykite kukurūzų aliejų, vanilės ekstraktą, palaipsniui supilkite granuliuotą cukrų, kelis kartus išmaišykite mentele.

Žingsnis 3

Nuolat maišydami palaipsniui suberkite cinamoną, miltus ir sodą, produktus įmaišydami nedidelėmis porcijomis.

Žingsnis 4

Gautą tešlą palikite kelioms minutėms, kad visi sausi ingredientai galutinai ištirptų.

Žingsnis 5

Paruoškite pyragėlių įdarą: morkas smulkiai sutarkuokite, ananasus supjaustykite, graikinius riešutus susmulkinkite.

Žingsnis 6

Įdarą pakaitomis dėkite į tešlą, pradėdami nuo smulkiai supjaustytų ingredientų, palaipsniui pereidami prie stambesnių. Kai viskas bus paruošta, kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, suformuokite iš tešlos pluteles ir kepkite jas 170 ℃ temperatūroje 40 minučių.

Žingsnis 7

Paruoškite kremo ingredientus: išlydykite sviestą, kreminį sūrį ir cukrų. Sudėkite juos į dubenį ir išplakite mikseriu.

Žingsnis 8

Paruoštus pyragėlius padėkite ant lygaus paviršiaus, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 9

Paruoškite lėkštę, kurioje bus pyragas, tada pradėkite jį formuoti. Pirmiausia išklokite plutą, ant jos - kremą, apie 2-3 šaukštus įdaro. Pasistenkite visą įdarą paskirstyti torto paviršiuje, patogiausia tai daryti silikonine mentele.

Žingsnis 10

Pyrago kraštus apibarstykite smulkiai sukapotais graikiniais riešutais. Palikite pyragą šaldytuve bent valandai, kad įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos