Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinis tortas su šokolado plutomis
Šis išskirtinis skanėstas ruošiamas visur. Juk šokoladas mėgstamas visur, o jo skonis kepiniuose patiks visiems. Savo recepte naudojame klasikinio šokoladinio biskvito receptą, tačiau siūlome pasunkinti įdarą ir padaryti jį trisluoksnį. Tai - neįprasto sodraus skonio, sultingumo ir ypatingos mūsų pyrago tekstūros paslaptis. Beje, pyragaičius galima laikyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių, o prireikus tortą galima surinkti per kelias minutes.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite kavą stiklinėje karšto vandens, suberkite kakavą, išmaišykite iki vientisos konsistencijos, nepalikdami gumuliukų. Atvėsinkite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į maišytuvo dubenį sudėkite penkis trynius, suberkite cukrų ir plakite, kol ištirps kristalai. Dubenyje sumaišykite miltus su druska, soda ir kepimo milteliais. Į išplaktus trynius supilkite kavą, kakavą ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite maišytuvu. Sumaišykite su paruoštais miltais. Maišytuvu nedideliu greičiu išmaišykite tešlą.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus su cukrumi, kol susidarys standžios viršūnės. Išplaktus baltymus dalimis supilkite į tešlą ir mentele atsargiai iš viršaus į apačią išmaišykite. Supilkite sausainių masę į 20 cm skersmens žiedą, formos sienelių neriebaluokite. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Išimkite paruoštus sausainius iš formos ir atvėsinkite ant grotelių. Tuomet uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 6 valandoms brandinti. Subrendusius sausainius supjaustykite į 4 pyragėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite apelsinų kremą. Nulupkite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Sudėkite žievelę, sultis, trynius, kiaušinį ir cukrų į puodą ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Kai sutirštės, palikite atvėsti. Į vis dar šiltą masę nedidelėmis porcijomis, nuolat maišydami, sudėkite sviestą.
Žingsnis 4
Paruoškite sviestinį kremą. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, kreminį sūrį, cukraus pudrą ir plakite mikseriu, kol taps purūs ir elastingi. Paruoškite šokoladinį kremą: susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite jį vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Į ištirpintą šokoladą supilkite kambario temperatūros grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Surinkite tortą: kiekvieną kremą sudėkite į atskirą konditerinį maišelį. Padėkite tortą ant lėkštės, sviesto kremu apjuoskite torto kraštus, o viduryje suformuokite žiedą, tuščią torto vietą užpildykite šokoladiniu kremu. Uždenkite antrąjį tortą, padarykite tą patį, bet naudokite apelsinų kremą. Trečiąjį sluoksnį sudėkite taip pat, kaip ir pirmuosius du. Sviestinio kremo apvado viduje esančią erdvę užpildykite šokoladiniu kremu. Torto išorę užtepkite likusiu kremu ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos