Sviestiniai moliūgai su avokadų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sviestiniai moliūgai su avokadų padažu

Batatai su avokadų padažu - skanus ir maistingas patiekalas. Batatai vadinami saldžiosiomis bulvėmis, nes yra panašūs į šią šakninę daržovę. Ji kilusi iš Pietų Amerikos. Tai puokštinis augalas, o bulvė priklauso bulvinių (Solanaceae) šeimos augalams. Lyginant su bulvėmis, batatai turi nemažai privalumų: juose daugiau maistingųjų medžiagų ir skaidulų, jų glikemijos indeksas mažesnis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Sviestiniai moliūgai su avokadų padažu Žingsnis 1
Paruoškite batatus. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos batatus. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, papriką ir česnako miltelius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir užpilkite šį padažą ant griežinėliais supjaustytų batatų. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių, apverskite ir palikite dar 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Sviestiniai moliūgai su avokadų padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Avokadą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į trintuvą. Sudėkite jogurtą, česnako skilteles, kalendrą ir citrinos sultis. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos