Publikavimo data: 2025-08-16
Sviestiniai moliūgai su avokadų padažu
Batatai su avokadų padažu - skanus ir maistingas patiekalas. Batatai vadinami saldžiosiomis bulvėmis, nes yra panašūs į šią šakninę daržovę. Ji kilusi iš Pietų Amerikos. Tai puokštinis augalas, o bulvė priklauso bulvinių (Solanaceae) šeimos augalams. Lyginant su bulvėmis, batatai turi nemažai privalumų: juose daugiau maistingųjų medžiagų ir skaidulų, jų glikemijos indeksas mažesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite batatus. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos batatus. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, papriką ir česnako miltelius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir užpilkite šį padažą ant griežinėliais supjaustytų batatų. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių, apverskite ir palikite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Avokadą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į trintuvą. Sudėkite jogurtą, česnako skilteles, kalendrą ir citrinos sultis. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kategorijos