Šviežių pomidorų salsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Šviežių pomidorų salsa

Salsa yra tradicinis meksikiečių virtuvės padažas. Jį paprastai sudaro smulkinti pomidorai, paprikos, petražolės ir kitos daržovės bei prieskoniai. Padažas gali būti vientisas arba grūstas, skystas arba tirštas. Jei pageidaujama, ingredientai gali būti žali arba kepti. Aštrumas reguliuojamas arba jo galima atsisakyti. "Salsa" ispaniškai reiškia "padažas". Iš tikrųjų šis pavadinimas vartojamas kelių rūšių padažams, gaminamiems iš smulkiai supjaustytų ingredientų, apibrėžti.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
117 kcal.
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šviežių pomidorų salsa Žingsnis 1
Paimkite pomidorus ir perpjaukite juos pusiau, tada padarykite keturis horizontalius ir keturis vertikalius pjūvius kiekvienai pusei.

Žingsnis 2

Šviežių pomidorų salsa Žingsnis 2
Pašalinkite agurko uodegėlę ir supjaustykite jį išilgai lygiagrečiai ilgajai pusei 0,5 cm pločio griežinėliais. Supjaustykite griežinėliais skersai, kad susidarytų nedideli kubeliai.

Žingsnis 3

Šviežių pomidorų salsa Žingsnis 3
Paimkite paprikas, išvalykite jas nuo uodegėlių ir sėklų, tada atlikite tuos pačius veiksmus kaip ir su pomidorais.

Žingsnis 4

Šviežių pomidorų salsa Žingsnis 4
Perpjaukite svogūną į dvi dalis ir pašalinkite pirmąjį išorinį sluoksnį, kuris dažnai būna sausas ir kietas. Tada maždaug 0,5 cm atstumais padarykite išilginius ir skersinius pjūvius.

Žingsnis 5

Šviežių pomidorų salsa Žingsnis 5
Atskirkite petražolių lapelius nuo kotelių. Surinkite lapus, susukite juos ir susmulkinkite.

Žingsnis 6

Šviežių pomidorų salsa Žingsnis 6
Perdėkite visus susmulkintus ingredientus į dubenį, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos