Publikavimo data: 2024-06-23
Šviežių pomidorų salsa
Salsa yra tradicinis meksikiečių virtuvės padažas. Jį paprastai sudaro smulkinti pomidorai, paprikos, petražolės ir kitos daržovės bei prieskoniai. Padažas gali būti vientisas arba grūstas, skystas arba tirštas. Jei pageidaujama, ingredientai gali būti žali arba kepti. Aštrumas reguliuojamas arba jo galima atsisakyti. "Salsa" ispaniškai reiškia "padažas". Iš tikrųjų šis pavadinimas vartojamas kelių rūšių padažams, gaminamiems iš smulkiai supjaustytų ingredientų, apibrėžti.
Žingsnis 1
Paimkite pomidorus ir perpjaukite juos pusiau, tada padarykite keturis horizontalius ir keturis vertikalius pjūvius kiekvienai pusei.
Žingsnis 2
Pašalinkite agurko uodegėlę ir supjaustykite jį išilgai lygiagrečiai ilgajai pusei 0,5 cm pločio griežinėliais. Supjaustykite griežinėliais skersai, kad susidarytų nedideli kubeliai.
Žingsnis 3
Paimkite paprikas, išvalykite jas nuo uodegėlių ir sėklų, tada atlikite tuos pačius veiksmus kaip ir su pomidorais.
Žingsnis 4
Perpjaukite svogūną į dvi dalis ir pašalinkite pirmąjį išorinį sluoksnį, kuris dažnai būna sausas ir kietas. Tada maždaug 0,5 cm atstumais padarykite išilginius ir skersinius pjūvius.
Žingsnis 5
Atskirkite petražolių lapelius nuo kotelių. Surinkite lapus, susukite juos ir susmulkinkite.
Žingsnis 6
Perdėkite visus susmulkintus ingredientus į dubenį, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Kategorijos