Publikavimo data: 2024-09-17
Svogūnų confit su baltuoju vynu
Svogūnų konfitas arba marmeladas - neįprastas pikantiškas užkandis, kuris taps jūsų stalo puošmena. Marmeladą galima patiekti kartu su duona, mėsos patiekalais ar sūriu. Labai neįprasto skonio įgauna įvairūs patiekalai, jei į juos įdedate confit. Jo galima dėti į picas, sumuštinius, mėsainius, taip pat patiekti su kepsniais. Confitur ruošiamas gana paprastai, o rezultatas - puikus restorano lygio užkandis.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus plonais pusžiedžiais arba paprikomis.
Žingsnis 2
Čiobrelius, rozmariną ir lauro lapą suvyniokite į porą. Suriškite virvele.
Žingsnis 3
Storadugniame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną ir ant vidutinės ugnies kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Svogūnus užpilkite baltuoju vynu. Suberkite cukrų, druską, juoduosius pipirus, porus ir žoleles. Sumažinkite kaitrą iki žemiausios ribos. Troškinkite svogūnus po dangčiu 40-50 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Išimkite porą ir žolelių ryšulėlį iš keptuvės. Atidarykite dangtį ir troškinkite svogūnų konfitą, kol išgaruos skystis, maždaug 10-15 minučių. Konditerija turi būti tiršta ir tamsiai auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Atvėsinkite paruoštą konfitą ir sudėkite į stiklainį.
Kategorijos