Publikavimo data: 2024-09-17
Svogūnų confit su balzaminiu actu
Svogūnų užkandžiai yra vienas neįprastiausių užkandžių. Jis taip pat vadinamas svogūnų marmeladu. Savo išvaizda šis patiekalas primena uogienę, tačiau tai jokiu būdu nėra desertas. Tiršta saldi masė pasižymi nepaprastu svogūnų skoniu ir aromatu. Šį confit galima naudoti gaminant įvairius patiekalus arba tiesiog tepti ant duonos. Labai gerai confit dera su mėsos patiekalais ir daržovėmis. Šis užkandis tikrai nustebins jūsų svečius ir namiškius.
Žingsnis 1
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite augalinį aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės ir taps permatomi. Svogūnus pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite cukrų, raudonąjį vyną, balzaminį actą ir džiovintus čiobrelius. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 4
Dar 15-20 minučių troškinkite svogūnus ant silpnos ugnies. Per tą laiką mišinys turėtų sutirštėti ir sumažinti savo tūrį.
Žingsnis 5
Nukelkite virtus svogūnus nuo ugnies ir atvėsinkite. Atvėsęs mišinys turi būti panašus į tirštą uogienę.
Žingsnis 6
Perkelkite svogūnus į stiklainį. Atlikta. Laikykite svogūnų konfitą šaldytuve.
Kategorijos