Publikavimo data: 2024-09-17
Svogūnų confit su saulėgrąžų aliejumi
Svogūnų confit - tai iš svogūnų gaminama uogienė arba marmeladas. Toks neįprastas užkandis tikrai padarys įspūdį jūsų svečiams. Konfitą galima valgyti tiesiog su duona arba dėti į įvairius patiekalus. Šis užkandis puikiai dera su daržovėmis, sūriu ir mėsa. Svogūnų užpilo taip pat galima dėti į picą ar mėsainius. Toks priedas patiekalus padarys įdomesnius ir pikantiškesnius. Išbandykite!
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite augalinį aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Kepkite svogūnus 10 minučių, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į svogūnus supilkite medų, vyno actą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Maišydami troškinkite svogūnus ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Mišinys turi tapti vientisas ir sutirštėti. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Perkelkite svogūnų konfitą į stiklainį. Atlikta. Konfitą laikykite šaldytuve.
Kategorijos