Publikavimo data: 2024-06-23
Tardis su silke
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta silkę, bet nesugalvoja jokio kito įdomaus jos paruošimo būdo. Įdaras iš silkės, agurkų, svogūnų ir grietinės atrodo įspūdingai ir yra toks pat skanus - estų užkandis, vadinamas "tarendis", gali būti patiekiamas prie naujametinio stalo. Estų virtuvė garsėja gebėjimu derinti pieno produktus su sūdyta žuvimi, tačiau tai neturėtų išgąsdinti tikrų gurmanų. Receptas išbandytas iš kartos į kartą, o švelni grietinė puikiai dera su aštriais svogūnais ir sultinga silke.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Svogūnus sudėkite į ugniai atsparų indą, užpilkite actu ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 2-3 minutes ir nusausinkite. Agurkų kubelius pasūdykite ir palikite 10 minučių. Tada perkoškite susidariusias sultis ir jas išsaugokite.
Žingsnis 2
Paruoškite tarendį. Kaitinkite vandenį su želatina, kol ji visiškai ištirps. Sumaišykite grietinę su agurkų sultimis, įpilkite ištirpintos želatinos, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite. Į mišinį sudėkite agurkus, silkę, svogūną ir krapus. Išmaišykite ir supilkite į formą. Laikykite šaldytuve, kol sustings, apie 6 valandas.
Kategorijos