Publikavimo data: 2024-06-23
Tartaletės vol-au-vents
"Volovans" bus puikus šventinio stalo užkandis. Norėdami paįvairinti pažįstamų patiekalų išvaizdą, pabandykite įdarui salotas ne pjaustyti, o sutrinti blenderiu ir tartaletes užpildyti putėsiais. Kad vol-au-vents nepriliptų prie kepimo skardos, jos patepamos aliejumi arba skardos dugnas išklojamas pergamentiniu popieriumi. Jei iškepus užkandis prilimpa prie popieriaus, karštus vol-au-vents su popieriumi 5 minutėms padėkite ant drėgno rankšluosčio. Tada pergamentas įmirks ir bus lengviau nuimti.
Žingsnis 1
Paruoškite silkę po kailiu. Burokėlius, česnaką ir bulves sudėkite į maišytuvo dubenį. Įpilkite majonezo ir susmulkinkite iki tyrės. Pasūdykite ir perkelkite masę į konditerinį maišelį. Įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite krabų lazdelių salotas. Vištienos kiaušinius atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite, vieną kiaušinį palikite papuošimui. Kukurūzus sumeskite ant durtuvo, nusausinkite arba tiesiog nusausinkite vandenį iš skardinės. Sumaišykite visus ingredientus (ryžius, krabų lazdeles, žoleles, kiaušinius ir kukurūzus) ir užpilkite majonezu.
Žingsnis 3
Padarykite tešlos gabalėlius. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite šakute. Stikline iš tešlos išpjaukite vidutinio dydžio apskritimus. Pusę apskritimų palikite sveikus, kitos pusės vidurį išpjaukite mažesne stikline. Perkelkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo skardą. Visus gabalėlius aptepkite plaktu kiaušiniu, ant viršaus sudėkite žiedus ir aptepkite kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 4
Užpildykite vol-au-vents įdaru. Dėkite ant medinės lentelės arba vielinio stovo. Palikite atvėsti. Tada pripildykite vol-au-vents salotomis. Į pusę jų įdėkite burokėlių tyrės, ant viršaus uždėkite gabalėlį silkės. Papuoškite laimo skiltele. Į kitą pusę įdėkite krabų salotų.
Kategorijos