Tepamas grikių miltų keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Tepamas grikių miltų keksas

Kai norisi greito ir originalaus kepinio, gali padėti gardus keksas su grikių miltais. Toks keksas gaunasi švelnus, trapus ir minkštas. Jį iškepti labai paprasta, tai užima minimaliai laiko. Taigi tokią bandelę galite pasigaminti net pusryčiams. Svarbiausia namuose turėti grikių miltų. Gerai, kad dabar jais prekiaujama beveik visuose prekybos centruose. Bet jei miltų nėra, galite jį pasigaminti iš grikių, naudodami blenderį. Tik tiek, kad tada keksas nebus toks minkštas ir švelnus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (42 bal.)

Žingsnis 1

Tepamas grikių miltų keksas Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius su cukrumi suplakite mikseriu. Sumaišykite grikių miltus ir kepimo miltelius ir supilkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Tepamas grikių miltų keksas Žingsnis 2
Į maišytuvą sudėkite minkštą sviestą. Peiliu susmulkinkite datules ir džiovintas slyvas ir sudėkite į blenderio sviestą. Tada supilkite kefyrą ir gerai išplakite.

Žingsnis 3

Tepamas grikių miltų keksas Žingsnis 3
Ištepkite formą sviestu. Paskirstykite masę į formą ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Keksiuką atvėsinkite, išimkite iš formos ir papuoškite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos