Publikavimo data: 2025-08-20
Tepamas grikių miltų keksas
Kai norisi greito ir originalaus kepinio, gali padėti gardus keksas su grikių miltais. Toks keksas gaunasi švelnus, trapus ir minkštas. Jį iškepti labai paprasta, tai užima minimaliai laiko. Taigi tokią bandelę galite pasigaminti net pusryčiams. Svarbiausia namuose turėti grikių miltų. Gerai, kad dabar jais prekiaujama beveik visuose prekybos centruose. Bet jei miltų nėra, galite jį pasigaminti iš grikių, naudodami blenderį. Tik tiek, kad tada keksas nebus toks minkštas ir švelnus.
Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius su cukrumi suplakite mikseriu. Sumaišykite grikių miltus ir kepimo miltelius ir supilkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į maišytuvą sudėkite minkštą sviestą. Peiliu susmulkinkite datules ir džiovintas slyvas ir sudėkite į blenderio sviestą. Tada supilkite kefyrą ir gerai išplakite.
Žingsnis 3
Ištepkite formą sviestu. Paskirstykite masę į formą ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Keksiuką atvėsinkite, išimkite iš formos ir papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos