Publikavimo data: 2024-06-16
Tešloje kepta žuvis
Žuvies pyragai - tai rusų ir slavų virtuvės patiekalas, gaminamas jau daugelį šimtmečių. Jie būdingi ne tik gražia išvaizda, bet ir skoniu bei naudingumu. Šiuolaikinės technologijos sugebėjo visiškai supaprastinti tokių kepinių ruošimą, tačiau nuo šio patiekalo nenutolsta. Pavyzdžiui, šiame recepte tokia žuvis ruošiama iš supakuotos sluoksniuotos tešlos, viduje yra paruošta žuvies filė, todėl tam sugaištama ne tiek daug laiko.
Žingsnis 1
Žuvį įtrinkite druska ir prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palikite marinuotis 20-30 minučių. Sumaišykite varškę su smulkintomis žolelėmis.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 4 dalis. Ant vienos dalies dėkite marinuotą žuvies filė, o ant kitos tolygiai paskirstykite varškės masę. Ant viršaus uždėkite antrąją tešlos dalį ir šakute užspauskite kraštus. Paruoštus produktus perkelkite į kepimo skardą.
Žingsnis 3
Tešlos viršuje peiliu padarykite kelis įpjovimus, kad išeitų garai, aptepkite kiaušinio tryniu ir, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos.
Kategorijos