Tilapija su bulvėmis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Tilapija su bulvėmis orkaitėje

Tilapija yra delikati ir mažai kaloringa žuvis, kurioje gausu B grupės vitaminų, fosforo, geležies ir magnio. Ne veltui liaudyje ji vadinama "karališkuoju ešeriu". Tilapiją galima kepti, virti, rūkyti, tačiau skaniausia ir sveikiausia ją kepti orkaitėje.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tilapija su bulvėmis orkaitėje Žingsnis 1
Marinuokite žuvį: supjaustykite ją vidutinio dydžio gabalėliais, tada įpilkite majonezo, citrinos sulčių, druskos ir mėgstamų prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių. Paskutiniame marinavimo etape į žuvį sudėkite griežinėliais arba kubeliais supjaustytus pomidorus.

Žingsnis 2

Tilapija su bulvėmis orkaitėje Žingsnis 2
Kepimo formą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno išdėliokite bulvių apskritimų sluoksnį. Bulves pagardinkite druska ir pabarstykite prieskoniais. Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus.

Žingsnis 3

Tada sluoksniuokite su pomidorais marinuotą žuvį. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Įdėkite formą su žuvimi ir bulvėmis į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos