Publikavimo data: 2024-05-25
Tilapija su bulvėmis orkaitėje
Tilapija yra delikati ir mažai kaloringa žuvis, kurioje gausu B grupės vitaminų, fosforo, geležies ir magnio. Ne veltui liaudyje ji vadinama "karališkuoju ešeriu". Tilapiją galima kepti, virti, rūkyti, tačiau skaniausia ir sveikiausia ją kepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį: supjaustykite ją vidutinio dydžio gabalėliais, tada įpilkite majonezo, citrinos sulčių, druskos ir mėgstamų prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių. Paskutiniame marinavimo etape į žuvį sudėkite griežinėliais arba kubeliais supjaustytus pomidorus.
Žingsnis 2
Kepimo formą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno išdėliokite bulvių apskritimų sluoksnį. Bulves pagardinkite druska ir pabarstykite prieskoniais. Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus.
Žingsnis 3
Tada sluoksniuokite su pomidorais marinuotą žuvį. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Įdėkite formą su žuvimi ir bulvėmis į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.
Kategorijos