Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu

Tingūs avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu vadinami tingiais, nes jų nereikia virti. Jos receptas unikalus, nes į košę galima dėti bet ką, ką tik norite. O senovėje žmonės, valgantys avižinę košę, paprastai būdavo išjuokiami. Mat ši košė buvo laikoma pašaru galvijams. O avižos augo kaip piktžolės, ir niekas į jas nekreipė dėmesio. Kaip mums pasisekė, kad šiuolaikiniame pasaulyje avižos įrodė savo naudingumą ir užėmė deramą vietą virtuvėje.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu Žingsnis 1
Supilkite pieną į gilų dubenį, suberkite avižas, chia sėklas, medų ir kokosų aliejų. Nuolat maišykite 2 minutes ir palikite mišinį kuriam laikui, kol chia sėklos išsiplės.

Žingsnis 2

Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu Žingsnis 2
Trečdalį avižų mišinio supilkite į 0,5 arba 0,7 litro talpos stiklainį. Įdėkite pusę sultenių, trečdalį aviečių ir gervuogių bei šokolado gabalėlių. Viską išdėliokite trimis sluoksniais. Papuoškite uogomis ir šokoladu. Uždenkite dangteliu ir įdėkite stiklainį į šaldytuvą nakčiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pusryčiai, avižiniai dribsniai, receptų knyga, avižiniai dribsniai ant pieno, avižiniai dribsniai ant vandens, avižiniai dribsniai ant pieno, avižiniai dribsniai ant vandens, avižiniai pusryčiai, avižiniai pusryčiai, avižinių dribsnių pusryčiai

Kategorijos