Publikavimo data: 2024-06-09
Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu
Tingūs avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu vadinami tingiais, nes jų nereikia virti. Jos receptas unikalus, nes į košę galima dėti bet ką, ką tik norite. O senovėje žmonės, valgantys avižinę košę, paprastai būdavo išjuokiami. Mat ši košė buvo laikoma pašaru galvijams. O avižos augo kaip piktžolės, ir niekas į jas nekreipė dėmesio. Kaip mums pasisekė, kad šiuolaikiniame pasaulyje avižos įrodė savo naudingumą ir užėmė deramą vietą virtuvėje.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į gilų dubenį, suberkite avižas, chia sėklas, medų ir kokosų aliejų. Nuolat maišykite 2 minutes ir palikite mišinį kuriam laikui, kol chia sėklos išsiplės.
Žingsnis 2
Trečdalį avižų mišinio supilkite į 0,5 arba 0,7 litro talpos stiklainį. Įdėkite pusę sultenių, trečdalį aviečių ir gervuogių bei šokolado gabalėlių. Viską išdėliokite trimis sluoksniais. Papuoškite uogomis ir šokoladu. Uždenkite dangteliu ir įdėkite stiklainį į šaldytuvą nakčiai.
Kategorijos