Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu

Tingūs avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu vadinami tingiais, nes jų nereikia virti. Jos receptas unikalus, nes į košę galima dėti bet ką, ką tik norite. O senovėje žmonės, valgantys avižinę košę, paprastai būdavo išjuokiami. Mat ši košė buvo laikoma pašaru galvijams. O avižos augo kaip piktžolės, ir niekas į jas nekreipė dėmesio. Kaip mums pasisekė, kad šiuolaikiniame pasaulyje avižos įrodė savo naudingumą ir užėmė deramą vietą virtuvėje.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu Žingsnis 1
Supilkite pieną į gilų dubenį, suberkite avižas, chia sėklas, medų ir kokosų aliejų. Nuolat maišykite 2 minutes ir palikite mišinį kuriam laikui, kol chia sėklos išsiplės.

Žingsnis 2

Tinginių avižiniai dribsniai stiklainyje su chia sėklomis, uogomis ir šokoladu Žingsnis 2
Trečdalį avižų mišinio supilkite į 0,5 arba 0,7 litro talpos stiklainį. Įdėkite pusę sultenių, trečdalį aviečių ir gervuogių bei šokolado gabalėlių. Viską išdėliokite trimis sluoksniais. Papuoškite uogomis ir šokoladu. Uždenkite dangteliu ir įdėkite stiklainį į šaldytuvą nakčiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos