Publikavimo data: 2024-06-12
Tinkama mityba lydekomis
Žuvies patiekalai, ypač lydekos, Rusijoje visada buvo mėgstami! Ši žuvis labai švelni ir nėra kaulėta. Be aliejaus, kepant folijoje, patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir naudingas! Sudake yra daug baltymų. Šis mažai kalorijų turintis patiekalas aprūpins jūsų organizmą daugeliu nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų. Patiekalui nuspalvinti pridėkite laimo ir svogūnų žiedų. Čiobreliai ir karis paįvairins jo skonį. Iškepę lydekos filė folijoje, gausite sultingą ir minkštą patiekalą pietų stalui!
Žingsnis 1
Sudėkite lydekų filė ant švarios pjaustymo lentos. Pabarstykite žuvį čiobreliais ir kariu.
Žingsnis 2
Tolygiai paskleiskite prieskonius po visą paviršių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite žuvį 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Į kepimo indą įdėkite folijos lakštą. Žuvį dėkite į lėkštės vidurį ant folijos. Ant viršaus sudėkite svogūnų žiedus ir laimą.
Žingsnis 4
Suvyniokite žuvį į foliją, kad ji būtų visiškai uždengta.
Žingsnis 5
Kepkite žuvį iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Po šio laiko išimkite formą iš orkaitės ir atsargiai atidarykite foliją. Palikite patiekalą 5 minutes pailsėti.
Žingsnis 6
Porcijomis sudėkite lydekos filė su svogūnų ir laimo žiedais į lėkštę. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos