Tinkama mityba lydekomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Tinkama mityba lydekomis

Žuvies patiekalai, ypač lydekos, Rusijoje visada buvo mėgstami! Ši žuvis labai švelni ir nėra kaulėta. Be aliejaus, kepant folijoje, patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir naudingas! Sudake yra daug baltymų. Šis mažai kalorijų turintis patiekalas aprūpins jūsų organizmą daugeliu nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų. Patiekalui nuspalvinti pridėkite laimo ir svogūnų žiedų. Čiobreliai ir karis paįvairins jo skonį. Iškepę lydekos filė folijoje, gausite sultingą ir minkštą patiekalą pietų stalui!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tinkama mityba lydekomis Žingsnis 1
Sudėkite lydekų filė ant švarios pjaustymo lentos. Pabarstykite žuvį čiobreliais ir kariu.

Žingsnis 2

Tinkama mityba lydekomis Žingsnis 2
Tolygiai paskleiskite prieskonius po visą paviršių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palikite žuvį 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 3

Tinkama mityba lydekomis Žingsnis 3
Į kepimo indą įdėkite folijos lakštą. Žuvį dėkite į lėkštės vidurį ant folijos. Ant viršaus sudėkite svogūnų žiedus ir laimą.

Žingsnis 4

Tinkama mityba lydekomis Žingsnis 4
Suvyniokite žuvį į foliją, kad ji būtų visiškai uždengta.

Žingsnis 5

Tinkama mityba lydekomis Žingsnis 5
Kepkite žuvį iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Po šio laiko išimkite formą iš orkaitės ir atsargiai atidarykite foliją. Palikite patiekalą 5 minutes pailsėti.

Žingsnis 6

Tinkama mityba lydekomis Žingsnis 6
Porcijomis sudėkite lydekos filė su svogūnų ir laimo žiedais į lėkštę. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos