Tiramisu su avietėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-21

Tiramisu su avietėmis

Tiramisu - tai itališkas erdvus desertas, kurį sudaro sluoksniai švelnaus maskarponės sūrio, plaktos grietinėlės ir stiprioje kavoje mirkytų biskvitinių sausainių swaiardi. Desertas savo pavadinimą gavo dėl kavos gaivinamųjų savybių, o kartais net sakoma, kad tiramisu turi švelnaus afrodiziako savybių. Klasikiniame itališkame tiramisu sausainiai mirkomi stiprioje kavoje ir dedami tarp kreminio sūrio ir grietinėlės sluoksnių. Desertas apibarstomas kakavos milteliais arba tarkuotu šokoladu.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
367 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Tiramisu su avietėmis Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite grietinėlę. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite juos iki purių baltų putų. Baltymų nereikia, padėkite juos į šaldytuvą ir panaudokite kitam patiekalui.

Žingsnis 2

Tiramisu su avietėmis Žingsnis 2
Užvirinkite cukraus sirupą su 3 valgomaisiais šaukštais vandens ir 2 puodeliais cukraus ir atvėsinkite. Toliau plakdami trynius, supilkite į juos cukraus sirupą ir palaipsniui sudėkite maskarponę. Plakite, kol masė taps visiškai vientisa.

Žingsnis 3

Tiramisu su avietėmis Žingsnis 3
Želatiną kaitinkite vandens vonelėje, kol ištirps ir atvės. Tuomet sudėkite ją į trynius, išplaktus su maskarpone ir sirupu, ir gerai išmaišykite. Dvigubą grietinėlę supilkite į švarų dubenį ir plakite, kol ji taps standi ir putota. Atsargiai sumaišykite su likusia grietinėle ir maišykite iš apačios į viršų, stengdamiesi nepažeisti plaktos grietinėlės.

Žingsnis 4

Tiramisu su avietėmis Žingsnis 4
Į atvėsusią kavą suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Tiramisu formos dugną išklokite kepimo pergamentu ir tolygiai paskirstykite ¼ kremo.

Žingsnis 5

Tiramisu su avietėmis Žingsnis 5
Pusę sausainių pamerkite į kavą ir sudėkite ant kremo glaudžiai kartu. Tada sausainius uždenkite ½ kremo. Uždėkite antrą sausainių sluoksnį, pamerkite juos į kavą, bet dabar ne sandariai, o palikdami šiek tiek tarpo tarp atskirų sausainių gabalėlių.

Žingsnis 6

Tiramisu su avietėmis Žingsnis 6
Biskvitus aptepkite likusiu kremu, išlyginkite paviršių mentele, pabarstykite kakava ir papuoškite šviežiomis avietėmis. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, popietės užkandis, užkandis, sausainiai, šokoladas, kakavos desertai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kakavos sausainiai, kakavos kepiniai

Kategorijos