Publikavimo data: 2025-08-21
Tiramisu su avietėmis
Tiramisu - tai itališkas erdvus desertas, kurį sudaro sluoksniai švelnaus maskarponės sūrio, plaktos grietinėlės ir stiprioje kavoje mirkytų biskvitinių sausainių swaiardi. Desertas savo pavadinimą gavo dėl kavos gaivinamųjų savybių, o kartais net sakoma, kad tiramisu turi švelnaus afrodiziako savybių. Klasikiniame itališkame tiramisu sausainiai mirkomi stiprioje kavoje ir dedami tarp kreminio sūrio ir grietinėlės sluoksnių. Desertas apibarstomas kakavos milteliais arba tarkuotu šokoladu.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite grietinėlę. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite juos iki purių baltų putų. Baltymų nereikia, padėkite juos į šaldytuvą ir panaudokite kitam patiekalui.
Žingsnis 2
Užvirinkite cukraus sirupą su 3 valgomaisiais šaukštais vandens ir 2 puodeliais cukraus ir atvėsinkite. Toliau plakdami trynius, supilkite į juos cukraus sirupą ir palaipsniui sudėkite maskarponę. Plakite, kol masė taps visiškai vientisa.
Žingsnis 3
Želatiną kaitinkite vandens vonelėje, kol ištirps ir atvės. Tuomet sudėkite ją į trynius, išplaktus su maskarpone ir sirupu, ir gerai išmaišykite. Dvigubą grietinėlę supilkite į švarų dubenį ir plakite, kol ji taps standi ir putota. Atsargiai sumaišykite su likusia grietinėle ir maišykite iš apačios į viršų, stengdamiesi nepažeisti plaktos grietinėlės.
Žingsnis 4
Į atvėsusią kavą suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Tiramisu formos dugną išklokite kepimo pergamentu ir tolygiai paskirstykite ¼ kremo.
Žingsnis 5
Pusę sausainių pamerkite į kavą ir sudėkite ant kremo glaudžiai kartu. Tada sausainius uždenkite ½ kremo. Uždėkite antrą sausainių sluoksnį, pamerkite juos į kavą, bet dabar ne sandariai, o palikdami šiek tiek tarpo tarp atskirų sausainių gabalėlių.
Žingsnis 6
Biskvitus aptepkite likusiu kremu, išlyginkite paviršių mentele, pabarstykite kakava ir papuoškite šviežiomis avietėmis. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos