Publikavimo data: 2025-08-20
Tiramisu su maskarpone
Tiramisu yra pagrindinis Italijos desertas, jau pelnęs pripažinimą visame pasaulyje. Anksčiau tiramisu buvo saldi sriuba, tačiau vėliau įgavo modernesnę formą - tortas su oro kremu ir sausainiais. Daugelis žmonių mano, kad tiramisu gaminimas užima daug laiko, nors iš tiesų taip nėra. Šis receptas leidžia paruošti subtilų itališką desertą, sugaištant nedaug laiko. Patiekalas gaunasi labai skanus, maistingas ir aromatingas.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Į gilų dubenį sudėkite trynius ir pusę cukraus. Tada maišytuvu plakite ingredientus 4-5 minutes. Į gautą masę palaipsniui įmaišykite maskarponę ir gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį sudėkite baltymus ir likusį cukrų. Plakite ingredientus, kol susidarys standžios viršūnės. Po to sumaišykite baltymus ir sūrio mišinį.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Atvėsusią kavą supilkite į stiklinę, įpilkite likerio ir sumaišykite. Tada paimkite sausainį, pamerkite jį į kavą ir įdėkite į formą. Veiksmus kartokite tol, kol užpildysite visą formos dugną. Po to užtepkite ½ grietinėlės. Tada vėl dėkite sausainių sluoksnį. Galiausiai desertą užtepkite likusiu kremu ir įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Kategorijos