Publikavimo data: 2024-06-22
Tiramisu triufelis
Mūsų šeima labai mėgsta tiramisu desertą. Aš jį gaminu pagal tradicinį receptą su žalių kiaušinių kremu.
Žingsnis 1
Originalus tiramisu gaminamas iš "Savoiardi" sausainių. Aš jį pakeičiau biskvitu, kuris yra toks pat geras. Biskvitą galite gaminti pagal mėgstamą receptą. Mano biskvito receptas: 4 kiaušiniai, puodelis cukraus, puodelis miltų, 1 arbatinis šaukštelis raugo. Paruoštą visiškai atvėsusį biskvitą reikia rankomis suplėšyti į nedidelius gabalėlius.
Žingsnis 2
Tiramisu turi būti mirkomas kavos sirupe. Norėdama jį pagaminti, puodelyje užvirinu 2 šaukštelius kavos su 3 šaukšteliais cukraus. Man prireikė beveik dviejų puodelių visiems padėkliukams. Sirupą reikia atvėsinti.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti kremą, atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Į baltymus neturi patekti nė lašo trynio. Plakimo indas ir plaktuvas turi būti švarūs ir sausi. Į baltymus suberkite 60 g cukraus ir plakite palaipsniui didindami maišytuvo greitį, kol susidarys standžios viršūnės. Trynius plakite su likusiu cukrumi, kol taps permatomi. Silikonine mentele švelniai įmaišykite maskarponę į išplaktus trynius. Prieš tai maskarponę galite išimti iš šaldytuvo, kad ji suminkštėtų. Kai maskarponė bus įmaišyta, plakite trynius mikseriu iki vientisos masės. Į trynius dalimis įmaišykite baltymus. Baltymus švelniai įmaišykite silikonine mentele arba šaukštu. Šiame etape nenaudokite maišytuvo.
Žingsnis 4
Į puodelio dugną įpilkite šiek tiek grietinėlės. Manau, kad tai lengva padaryti su konditeriniu maišeliu. Tada įdėkite biskvitą. Arbatiniu šaukšteliu pabarstykite biskvitą kavos tirščiais. Tada vėl supilkite grietinėlę. Sluoksnius kartokite, kol puodelis bus visiškai užpildytas. Paruoštą tiramisu nusiųskite į šaldytuvą. Po 2-3 valandų juos galima valgyti.
Kategorijos