Publikavimo data: 2024-05-19
Tirolio braškių pyragas
Vienas iš tradicinių Austrijos virtuvės patiekalų yra Tirolio pyragas su braškėmis ar kitomis uogomis. Turėtumėte atidžiai laikytis visų recepto žingsnių. Dažniausiai Tirolio pyrago pagrindą sudaro smėlio pluta, tačiau ne mažiau skanus pyragas išeis ir ant saldžiame sirupe išmirkyto biskvito. Užtepus kremo putėsių ir braškių želė sluoksnį, Tirolio pyragas bus neįtikėtinai švelnus ir minkštas.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Dubenyje plakite kiaušinių baltymus su cukrumi, kol jie taps purūs ir šviesūs. Po vieną įmaišykite du trynius, po kiekvieno įmaišymo plakdami. Į mišinį supilkite miltus, krakmolą ir citrinos žievelę. Švelniai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite tešlą 20-25 minutes. Biskvitą palikite formoje ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Užpilkite želatiną 2 valgomaisiais šaukštais pieno ir pastatykite ant silpnos ugnies. Maišykite, kol želatina ištirps. Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir krakmolą iki purumo. Supilkite likusį pieną į puodą ir užvirinkite. Dalį pieno plona srovele supilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Supilkite mišinį į puodą su pienu. Virkite kremą ant vidutinės ugnies maišydami, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir į kremą įmaišykite želatiną. Uždenkite kremą maistine plėvele ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Užvirinkite sirupą ir pamirkykite tešlą. Sumaišykite vandenį ir cukrų puode ir užvirinkite, maišydami ištirpinkite cukrų. Pabaigoje į sirupą įpilkite citrinos sulčių. Leiskite sirupui atvėsti iki drungno ir pamirkykite jame sausainius.
Žingsnis 4
Iš sulčių ir braškių paruoškite želė. Į puodą įdėkite du želatinos pakelius ir supilkite braškių sultis. Mišinį pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami visiškai ištirpinkite želatiną. Šiek tiek atvėsinkite, tada 40 minučių padėkite į šaldytuvą ir periodiškai tikrinkite, ar želė per daug nesukietėjo.
Žingsnis 5
Paruoškite Tirolio braškių pyragą. Išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių ir sumaišykite su grietinėle. Tepkite kremą ant biskvito, išlyginkite ir 30-40 min. padėkite į šaldytuvą. Tada išimkite torto formą iš šaldytuvo ir ant kremo sudėkite griežinėliais supjaustytas braškes, šiek tiek įspausdami jas į kremą. Ant braškių atsargiai šaukštu užtepkite šiek tiek sutirštėjusios želė. Padėkite pyragą į šaldytuvą nakčiai, kad želė visiškai sustingtų.
Kategorijos