Publikavimo data: 2024-06-08
Tiršta grietinė iš džiovintų vaisių
Kisel apsaugo nuo disbakteriozės, šalina iš organizmo toksinus ir toksines medžiagas, normalizuoja virškinamojo trakto veiklą, prisotina organizmą vitaminais, aminorūgštimis ir kitomis medžiagomis, stiprina imunitetą ir atgaivina. Aromatui pagardinti gaminimo etape į džiovintus vaisius galima įdėti susmulkintos apelsino ar citrinos žievelės, cinamono lazdelę arba kelis gvazdikėlių pumpurus. Po virimo likusius džiovintus vaisius galima susmulkinti trintuvu ir grąžinti į rūgpienį, kad gėrimas taptų maistingesnis.
Žingsnis 1
Išvirkite džiovintus vaisius. Abrikosus, džiovintas slyvas, obuolius, kriaušes ir cinamoną užpilkite 900 ml vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir 20 min. virkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Gautą sultinį perkoškite, išimkite džiovintus vaisius, įpilkite citrinos sulčių ir cukraus.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Krakmolą atskieskite 100 ml šalto vandens. Užvirinkite sultinį, plona srovele nuolat maišydami supilkite praskiestą krakmolą. Nuimkite grietinę nuo ugnies ir atvėsinkite.
Kategorijos