Publikavimo data: 2025-08-20
Tiršta ryžių košė
Ši tiršta uogų ir ryžių grūdų grietinė tinka ir sotiems pusryčiams, ir subtiliam desertui. Šviežių uogų sirupo ir ryžių kruopų kreminio skonio derinys ypač patiks tiems, kurie nemėgsta klasikinės rūgpienio versijos.
Žingsnis 1
Išvirkite uogų grietinę. Aviečių uogas užpilkite karštu vandeniu, suberkite cukrų ir išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių. Tada įpilkite atskiesto krakmolo ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite uogų žiedą. Į formos dugną supilkite 1/4 puodelio grietinės ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Palaukite, kol marmeladas sustings.
Žingsnis 3
Išvirkite ryžius. Ryžius užpilkite vandeniu, suberkite cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies, kol pusiau išvirs. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių. Į išvirusius ryžius įpilkite vanilino ir želatinos. Sudėkite ryžius į formą ir atšaldykite, kol desertas sukietės.
Kategorijos