Tobula skumbrė acto sūryme pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Tobula skumbrė acto sūryme

Tobulo skumbrės marinavimo receptas paprastas - skumbrė, prieskoniai ir actas. Taip sūdytą skumbrę galima patiekti tiek per įprastus šeimos pietus su virtomis bulvėmis, tiek per šventinę puotą kaip įvairių užkandžių ir sumuštinių dalį. Toks patiekalas ne tik sukels sensaciją svečiams, bet ir nebus sudėtinga užduotis net labiausiai nepatyrusiems virėjams.
Gaminimo laikas
1465 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.76/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tobula skumbrė acto sūryme Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nedideliais, maždaug 2-3 cm ilgio kepsneliais. Svogūnus supjaustykite stambiais žiedais. Žuvį ir svogūnus sudėkite į gilų marinavimo indą.

Žingsnis 2

Tobula skumbrė acto sūryme Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite vandenį, aliejų, druską, cukrų ir prieskonius. Viską užvirinkite ant mažos ugnies ir kelias minutes pavirkite. Nuimkite marinatą nuo ugnies, supilkite actą ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 3

Tobula skumbrė acto sūryme Žingsnis 3
Užpilkite skumbrę ir svogūnus gautu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 24 valandoms. Kuo ilgiau žuvis laikoma marinate, tuo aromatingesnė ji tampa.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos