Publikavimo data: 2024-06-16
Tobula skumbrė acto sūryme
Tobulo skumbrės marinavimo receptas paprastas - skumbrė, prieskoniai ir actas. Taip sūdytą skumbrę galima patiekti tiek per įprastus šeimos pietus su virtomis bulvėmis, tiek per šventinę puotą kaip įvairių užkandžių ir sumuštinių dalį. Toks patiekalas ne tik sukels sensaciją svečiams, bet ir nebus sudėtinga užduotis net labiausiai nepatyrusiems virėjams.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nedideliais, maždaug 2-3 cm ilgio kepsneliais. Svogūnus supjaustykite stambiais žiedais. Žuvį ir svogūnus sudėkite į gilų marinavimo indą.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite vandenį, aliejų, druską, cukrų ir prieskonius. Viską užvirinkite ant mažos ugnies ir kelias minutes pavirkite. Nuimkite marinatą nuo ugnies, supilkite actą ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Užpilkite skumbrę ir svogūnus gautu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 24 valandoms. Kuo ilgiau žuvis laikoma marinate, tuo aromatingesnė ji tampa.
Kategorijos