Publikavimo data: 2024-09-14
Tolkusha
Tolkuša - tradicinis čiukčių ir Kamčiatkos tautų patiekalas, kuris yra savotiška košė, gaminama iš žuvies, uogų ir riebalų, kurių dedama pagal pageidavimą. Čukčų kalba ši košė vadinama "kilikil", korjakai paprastai sako "tylkityl" arba "tolkuša". Patiekalui paruošti reikės žuvies. Galite naudoti ketu, rausvąją lašišą arba pasirinktą sidabrinę lašišą. Laukinės uogos bus puiki alternatyva pirktinėms ar kultūrinėms kultūroms.
Žingsnis 1
Žuvį virkite 40-45 minutes, kol išvirs. Išvalykite ją nuo kaulų ir susmulkinkite, kol ji taps minkšta ir švelni. Jei norite, galite įdėti 50-60 g riebalų, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Į mišinį suberkite uogas ir išmaišykite. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos