Publikavimo data: 2024-04-05
Tortas "Grafo griuvėsiai" su beza
Grafų griuvėsiai" tortas su beza, pagamintas iš švelnaus maistingo biskvito, patiks bet kuriam saldumynų mėgėjui. Šiek tiek pastangų ir pyragas, atrodantis kaip pilies griuvėsiai, paruoštas. Kadaise sovietmečiu trūko, o šiandien šį desertą galite pasigaminti namuose. Nepamirškite atvėsinti bezei skirtų baltymų ir galite pradėti ruošti tortą.
Žingsnis 1
Baltymus su žiupsneliu druskos ir 1 puodeliu cukraus pudros išplakite dviem dalimis, taip lengviau.
Žingsnis 2
Šaukštu sudėkite paruoštą baltymų mišinį ant pergamento, suformuodami nedidelius pyragėlius, ir dėkite į iki 80-100 ℃ įkaitintą orkaitę valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite sausainius. Išplakite 4 kiaušinius su puodeliu cukraus, tada suberkite persijotus miltus, vaniliną, kakavą ir sodą. Supilkite tešlą į 26-28 cm skersmens formą ant aliejumi patepto pergamento. Kepkite 170 ℃ temperatūroje 30 minučių. Išimkite sausainius iš formos, kad atvėstų.
Žingsnis 4
Sviesto kremui išsukite minkštą sviestą ir palaipsniui supilkite kondensuotą pieną. Kremą įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Baltymų kremui išplakite 2 atšaldytus baltymus su puse puodelio cukraus pudros iki standžių putų. Į baltymų masę atsargiai įmaišykite pusę puodelio smulkintų graikinių riešutų.
Žingsnis 6
Surinkite pyragą. Biskvitą perpjaukite į 2 dalis. Jei reikia, biskvitą perpjaukite į 2 pyragus. Aptepkite juos sviesto kremu ir apibarstykite riešutais. Mergelių viršūnėles panardinkite į sviesto kremą, o dugnus uždėkite ant aliejumi patepto torto. Šaukštu į šaukštą įpilkite sviestinio kremo ir vamzdeliais perbraukite siūlus per bemielės tešlos paviršių. Kitų eilių blizgesį dėliokite taip pat, kiekvieną eilę suvesdami į kūgį. Sviesto kremu padarykite "kalnelius" ir papuoškite riešutais.
Žingsnis 7
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir užpilkite ant pyrago. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba per naktį.
Kategorijos