Publikavimo data: 2025-08-20
Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo
Erdvus biskvitas, perteptas švelniu sviesto kremu ir uogų ar vaisių džemu, yra idealus šventinio stalo desertas. Patiekalo ingredientai paprasti ir pigūs. Pagrindinis patiekalo sunkumas yra tas, kad jam pagaminti reikia skirti daug laiko, tačiau šio recepto laikytis gana lengva.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu iki standžių viršūnių. Supilkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą formą.
Žingsnis 3
Kepkite šviesius sausainius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite šokoladinio biskvito tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki standžių viršūnių. Į mišinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Įdėkite tešlą į formą ir taip pat 25 minutes kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 6
Atvėsusius sausainius suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.
Žingsnis 7
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę su cukrumi arba cukraus pudra.
Žingsnis 8
Kiekvieną sausainį - ir tamsųjį, ir šviesųjį - perpjaukite pusiau. Pirmąjį, apatinį pyrago sluoksnį iškepkite iš tamsaus arba šviesaus biskvito pagal savo skonį.
Žingsnis 9
Pirmąjį biskvitą patepkite uogiene, tada ant jo tolygiai paskirstykite kremą. Ant viršaus uždėkite kitą biskvitą. Taip padenkite kiekvieną torto sluoksnį, uždenkite maistine plėvele, kad įsigertų, ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 10
Kremu aptepkite torto šonus. Viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Žingsnis 11
Paruoškite torto glajų. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, kakavą ir pieną. Nuolat maišykite ir nukelkite puodą nuo ugnies, kai tik cukrus ištirps.
Žingsnis 12
Šiek tiek atvėsusį glajų supilkite ant pyrago taip, kad liktų nedideli lašeliai.
Žingsnis 13
Paruoštą tortą pagal savo skonį papuoškite vandens vonelėje ištirpintu baltuoju šokoladu, naudodami konditerinį maišelį.
Kategorijos