Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo

Erdvus biskvitas, perteptas švelniu sviesto kremu ir uogų ar vaisių džemu, yra idealus šventinio stalo desertas. Patiekalo ingredientai paprasti ir pigūs. Pagrindinis patiekalo sunkumas yra tas, kad jam pagaminti reikia skirti daug laiko, tačiau šio recepto laikytis gana lengva.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu iki standžių viršūnių. Supilkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite šaukštu.

Žingsnis 2

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą formą.

Žingsnis 3

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 3
Kepkite šviesius sausainius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Žingsnis 4

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 4
Paruoškite šokoladinio biskvito tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki standžių viršūnių. Į mišinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 5
Įdėkite tešlą į formą ir taip pat 25 minutes kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 6

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 6
Atvėsusius sausainius suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.

Žingsnis 7

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 7
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę su cukrumi arba cukraus pudra.

Žingsnis 8

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 8
Kiekvieną sausainį - ir tamsųjį, ir šviesųjį - perpjaukite pusiau. Pirmąjį, apatinį pyrago sluoksnį iškepkite iš tamsaus arba šviesaus biskvito pagal savo skonį.

Žingsnis 9

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 9
Pirmąjį biskvitą patepkite uogiene, tada ant jo tolygiai paskirstykite kremą. Ant viršaus uždėkite kitą biskvitą. Taip padenkite kiekvieną torto sluoksnį, uždenkite maistine plėvele, kad įsigertų, ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 10

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 10
Kremu aptepkite torto šonus. Viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu.

Žingsnis 11

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 11
Paruoškite torto glajų. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, kakavą ir pieną. Nuolat maišykite ir nukelkite puodą nuo ugnies, kai tik cukrus ištirps.

Žingsnis 12

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 12
Šiek tiek atvėsusį glajų supilkite ant pyrago taip, kad liktų nedideli lašeliai.

Žingsnis 13

Tortas iš tamsių ir šviesių biskvitinių pyragaičių ant sviestinio kremo Žingsnis 13
Paruoštą tortą pagal savo skonį papuoškite vandens vonelėje ištirpintu baltuoju šokoladu, naudodami konditerinį maišelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos