Publikavimo data: 2025-08-17
Tortas "Julija"
Šį pyragą prieš daugelį metų pagamino mano teta. Jo receptas buvo iš mažos kulinarinės knygelės, gal pamenate, buvo tokios mažos knygelės su receptais? Mano tetos dukra, mano sesuo, buvo vardu Julija, ir vaikystėje mus žavėjo šis vardas. Tuo metu, kai stebėjome gaminimo procesą, atrodė, kad pyragas nėra toks paprastas. Mus taip pat labai prajuokino tai, kad į jį reikėjo įpilti konjako. Ir, žinoma, turėtume pasakyti, kad šis desertas buvo labai skanus. Beje, iš visų tos knygos receptų tik šis įsitvirtino. Praėjo daug metų ir aš esu vyresnė, nei buvo mano teta, kai jį gamino, bet visoms šventėms ir renginiams kepu tik tortą "Julija". Tikiuosi, kad jis patiks ir jums.
Žingsnis 1
Išplakite kiaušinius su vienu puodeliu cukraus.
Žingsnis 2
Įpilkite grietinės ir pusę skardinės kondensuoto pieno. Suplakite.
Žingsnis 3
Suberkite sodą ir persijotus miltus. Viską išmaišykite ir padalykite į 4 lygias dalis.
Žingsnis 4
Pirmąją dalį supilkite į riebalais išteptą ir margarinu išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Tą patį padarykite ir su likusiomis trimis porcijomis.
Žingsnis 5
Kol kepa pirmasis pyragas, paruoškite sirupą ir grietinėlę. Į puodą supilkite 3 puodelius vandens, puodelį cukraus, išspauskite citriną (galite įdėti citrinos rūgšties) ir įpilkite konjako. Užvirinkite. Kai tik tortas bus paruoštas, pamerkite jį į sirupą.
Žingsnis 6
Kremui reikės sviesto ir pusės likusios kondensuoto pieno skardinės. Sviestas turėtų ištirpti kambario temperatūroje. Į grietinėlę suplakite kondensuotą pieną ir sviestą.
Žingsnis 7
Sirupu išteptą tortą aptepkite kremu. Pakartokite su kitais trimis pyragais: pamirkykite sirupe ir grietinėlėje. Sudėkite tortus vieną ant kito.
Kategorijos